avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua

Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea situatie.
Mama mea nu a fost trecuta ca mostenitor pentru o suprafata de agricol detinuta
de bunicii mei.La momentul intocmirii cererii de punere in posesie la primarie au fost trecuti pe cerere doar 2 frati care ulterior au decedat.Parintii mei au primit in folosinta o suprafata de teren de la acestia dar fara sa sa-i emita un act de proprietate.Anul trecut copii unuia dintre frati au avut nevoie de acte de proprietate pentru partea lor ca mostenitori .Abia acum am descoperit , dupa ce am aflat de aceasta succesiune ca mama mea nu figureaza in niciun document ca mostenitor.
Va rog sa-mi spuneti daca mai exista vreo sansa ca mama sa aiba vreun drept la mostenire.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:44, 20 Martie 2012
incercati la prefectura sa va reconstitue titlul de proprietate . daca nu reusiti doar prin proces se poate
Daca nu ati formulat cerere, nici prefectura, nici instanta nu o sa va treaca pe titlul de proprietate. Conditia sine qua non pentru ca mama dvs. sa fie inscrisa pe titlul de proprietate era sa formuleze cerere in baza legii 18/1991, alaturi de fratii dansei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune rectificare titlu proprietate danutelu danutelu Detin un titlu de proprietate pentru un teren si in registru agricol figurez cu o suprafata mai mare decat in titlu. Pot formula o actiune pentru rectificare ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ov07012008 ov07012008 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum este posibil ca pe un titlu de proprietate teren agricol sa figureze doar o parte din mostenitori si mama vitrega ?! Mai ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991 RobyG RobyG Buna ziua. Strabunica mea (decedata) a facut cerere pt reconstituirea proprietatii inca de la sf anului 1991 pt. aprox. 2,50 ha (s-a luat in considerare reg ... (vezi toată discuția)