avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

S-a demarat o executare silita de care eu nu am stiut.
Astazi 05.01.2011 am aflat de pe portalul instantelor de judecata ca s-a cerut incuviintare la executare in data de 27.09.2010 cu solutionare 27.10.2010 si comunicarea incheierii catre executor la data de 08.11.2010.
Am mers astazi la executor si mi-a comunicat si am semnat cu data de astazi 05.01.2011 procesul verbal de situatie incheiat la data de 24.11.2010 si procesul verbal de cheltuieli incheiat tot cu data de 24.11.2010.Am facut o cerere de copiere dosar si am constat ca exista si o somatie de plata incheiata tot cu data de 24.11.2010 dar nu mi s-a dat si in original.
Ca sa fiu clara este vorba despre o suma modica cu titlu de cheltuieli de judecata pentru care s-a facut o cerere de executare imobiliara.
Vreau sa contest procesul verbal de cheltuieli deoarece eu pe data de 24.11.2010 am platit benevol catre creditor suma datorata cu titlu de cheltuieli de judecata si am facut si dovada la executor a acestui lucru.
Intrebarea este in acest caz mai sunt obligata sa platesc cheltuielile de executare, am vreo sansa daca contest in instanta si care este termenul de contestatie?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:02, 7 Ianuarie 2011
In cuprinsul acestei contestatii la executare,solicitati instantei de judecata sa constate cele aratate de dvs.in ceea ce priveste actele intocmite de executor,deoarece la data de 24.11.2010 dvs.ati achitat integral debitul datorat.
Este fara echivoc ca executorul judecatoresc,cu rea credinta,daca nu din nestiinta,a solicitat cheltuieli de executare ....pentru ce?Ce acte de executare a efectuat?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Contestatia se face in termen de 15 zile de la primirea actelor de executare...acum depinde ce era consemnat in pv-ul semnat de dvs...
Executorul imi spune ca atat timp cat s-a facut de catre avocat cererea de executare silita indiferent cand am platit trebuie sa platesc si cheltuielile.Pai din septembrie pana acum nimeni nu a catadicsit sa ma anunte si nici nu au vreo dovada ca m-au anuntat.Dovada anuntarii a fost la cererea mea astazi 05.01.2011.Au incercat sa inscrie la cartea funciara debitul dar nu au reusit deoarece eu dupa ce am platit sulta nu mi-am inscris imobilul doar pe numele meu.Astazi am aflat ca avocata fostului sot a facut o cerere de reexaminare la cadastru prin care cer sa ma inscrie pe mine ca unic proprietar.Se poate acest lucru?
Nu are nici un fel de relevanta ce anume a cerut aceasta avocata ,din moment ce ati achitat debitul.Nu are nici un fel de relevanta ce acte a intocmit acest executor(?!) din moment ce nu exista debit.Este doar treaba lui ce acte a intocmit-sa ramana cu ele-din moment ce nu le-a comunicat,astfel ca acestea nu pot produce consecinte juridice.Inaintati contestatie la executare.
haideti sa nu dam in penibil. Inteleg avocateste ce spuneti.
Dar, la momentul formularii cererii de executare silita, debitul nu era achitat.

Cod procedura civila

Art. 371 - 7*) - (1) Partea care solicită îndeplinirea unui act sau a altei activităţi care interesează executarea silită este obligată să avanseze cheltuielile necesare în acest scop. Pentru actele sau activităţile dispuse din oficiu cheltuielile se avansează de către creditor.

(2) Cheltuielile ocazionate de efectuarea executării silite sunt în sarcina debitorului urmărit, afară de cazul când creditorul a renunţat la executare sau dacă prin lege se prevede altfel. De asemenea, debitorul va fi ţinut să suporte cheltuielile de executare făcute după înregistrarea cererii de executare şi până la data realizării obligaţiei stabilite în titlul executoriu prin executare voluntară.

(3) Sumele ce urmează să fie plătite se stabilesc de către executorul judecătoresc, prin proces-verbal, pe baza dovezilor prezentate de partea interesată, în condiţiile legii.

(4) Pentru sumele stabilite potrivit prezentului articol, procesul-verbal constituie titlu executoriu.

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc -somatie ! tutu12 tutu12 ....se primeste o somatie din partea unui executor judecatoresc , anexata fiind o sentinta judecatoreasca . S-a solicitat executorului o copie a procesului ... (vezi toată discuția)
Poprire validata- cheltuieli judecata begonia begonia Buna dimineata! Se admite cererea de validare a popririi iar tertul poprit este obligat la plata sumei datorate de debitor creditorului si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Incuviintare poprire din motive excpuse gresit de executor/ulterior respinsa Mariaggg Mariaggg Buna seara. O sa incerc sa fiu succinta. Deoarece veniturile fostului sot fluctueaza destul de mult, pensia de intretinere a copilului deasemeni. El a platit ... (vezi toată discuția)