avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire validata- cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire validata- cheltuieli judecata

Buna dimineata!
Se admite cererea de validare a popririi iar tertul poprit este obligat la plata sumei datorate de debitor creditorului si cheltuieli de judecata.
Pe langa suma stabilita prin sentinta civila (debit+cheltuieli judecata) si cheltuielile de executare, executorul solicita si o suma importanta reprezentand "taxe timbru si onorariu avocat". Este corect ca la cheltuielile de judecata stabilite de instanta EJ sa mai impuna alta suma cu aceeasi destinatie?
O saptamana minunata!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:53, 15 Decembrie 2009
Taxa de timbru si onorariul avocatului pentru reprezentare creditor in cadrul executarii silite sunt cheltuieli de executare si sunt corecte.

Pe calea contestatiei la executare poate fi contestat eventual cuantumul onorariului de avocat daca vi se pare ca acesta este prea mare.

Conform art.371 ind.7 C.proc. civ., executorul incheie un proces-verbal cu sumele avansate de creditor in vederea inceperii executarii silite, act care constituie titlu executoriu pentru aceste sume.
In principiu acestea sunt cheltuieli de executare. Pentru a nu avea dubii verificati ca aceste onorarii sa nu fi facut obiectul sentintei de obligare la plata- adica sa nu fie aceleasi documente care atesta plata.

Cheltuielile nu cred ca sunt mari. Contestatie la executare dar sincer nu vad ca se poate fundamenta in drept.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
Narcizaa, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri!
Din pacate nu pot verifica actele in dosar ( BEJ in capitala, eu in indepartata provincie.... #-o).
Pentru un tert poprit care si-a indeplinit integral obligatiile fata de debitor cuantumul stabilit prin p-v este intradevar mare si disproportionat: 600 lei debit, 300 cheltuieli judecata (inclusiv onorariu avocatial) stabilite prin sentinta , 110 cheltuieli de executare si...................1700 lei taxe timbre, timbre postale si onorariu avocat.....
Inca o intrebare: contestatie la executare sau contestatie la titlu?
Contestatie la executare pe aspectul cuantumului cheltuielilor de executare dar sa stiti ca din ce ne-ati spus, cheltuielile de executare par a fi in limite normale...:), in consecinta, pot sa va spun ca ar fi mai costisitoare o actiune privind contestatia la executare silita, decat sa platiti aceste cheltuieli...pe care oricum legal trebuie sa le achitati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)
Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)