avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imprumut firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imprumut firma

In anul 2009 am cumparat in lizing un autoturism si bani pentru avans i- am depus eu ca administrator PFA in contul firmei urmand ca pe parcurs sa-mi retin bani din incasari.O doamna de la fisc ma tot amenita ca nu aveam voie ca trebuia sa fac un act notarial ,are dreptate sau doreste o mica mare atentie ???
MULTUMESC anticipat ,daca mai trebuie lamuriri le livrez cu prptitudine.
Trebuia sa incheiati un " Contract de imprumut " intre Dvs. ca persoana fizica si persoana juridica ,respectiv PFA-ul. Tocmai pentru a va putea retrage banii pe parcurs din firma.
Acest contract se poate incheia pentru fiecare imprumut in parte sau in general pentru toate imprumuturile. Nu trebuie neaparat autentificat la notariat.
Cumva sunteti si asociat unic al societatii respective?
da ,sunt asociat unic
Art. 15 - Contractele între societatea cu răspundere limitată şi persoana fizică sau persoana juridică, asociat unic al celei dintâi, se încheie în formă scrisă, sub sancţiunea nulităţii absolute.

Asta prevede legea societatilor comerciale, dar nicidecum forma autentica.

Alte discuții în legătură

Imprumut firma Alex28 Alex28 Sunt asociat unic si administrator al unui srl. Vreau sa imprumut firma cu o suma, pe care sa mi-o returneze dupa un anumit timp (cu sau fara dobanda). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica pfa si administrator srl - legalitate ContSters267473 ContSters267473 Buna seara, As dori sa clarific problemele de mai jos cu cateva raspunsuri prompte si simple, ca sa stiu spre ce anume ma indrept. 1. O persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Aport personal catre un srl nou RaduStoica RaduStoica Buna ziua, Am infiintat un nou srl cu un capital social de 200 lei, acum pentru cheltuielile de amenajare a spatiului, plata contabil, plata salarii etc, ... (vezi toată discuția)