avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imprumut firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imprumut firma

Sunt asociat unic si administrator al unui srl. Vreau sa imprumut firma cu o suma, pe care sa mi-o returneze dupa un anumit timp (cu sau fara dobanda). Cum pot sa fac in asa fel incit sa nu trec data returnarii imprumutului?
Cel mai recent răspuns: Alex28 , utilizator 13:21, 27 Mai 2007
esti asa sigur ca daca nu treci data fin . a rambursarii, iti vei mai primi banii???
poti face un contract in care sa treci data incheierii iar la data expirarii sau durata de valabilitate , poti lasa spatiu liber, il autentifici la notar si te intelegi cu acel notar sa-ti lasa spatiu ,liber. sau o plata esalonata pe xx ani la care iar lasi spatiu. se poate daca vrei.

poti face un contract in care sa treci data incheierii iar la data expirarii sau durata de valabilitate , poti lasa spatiu liber

Pot face asa ceva la un notar? Si apoi daca merg la notar semnez eu si cu cine? Ca tot eu sunt administrator. Eu speram sa pot face ceva intern.




esti asa sigur ca daca nu treci data fin . a rambursarii, iti vei mai primi banii???

Este firma mea. Nu mi-as trage singur teapa. Practic vreau sa imprumut firma ptr. investitii, dar nu stiu cand o sa scoata profit, din care sa imi recuperez banii.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2007
Alex28, utilizator
Loc liber intr-un act autentic ????:O Daca gasiti notarul care sa faca asta,spuneti-mi si mie.
Nu-ti trebuie nici un contract cu societatea,fiindca esti asociat si administrator.
Garda financiara accepta imprumuturile de la asociat catre firma.Intreaba-ti contabila/contabilul
Are cineva vreun model de contract de imprumut intre asociatul unic si firma?
contractul de imprumut intre asociatul unic si firma este acelasi ca orice contract dde imprumut numai ca in plus mentionezi calitatea imprumutatorului de asociat unic.;)

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta adinaro adinaro In calitate de persoana fizica am imprumutat o societate comerciala cu o suma destul de mare Aceasta societate are un singur angajat si un asociat unic . Am ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de constituire societate carlos888 carlos888 Va salut! Am o intrebare legata de recuperarea ceheltuielilor de constituire a societatii. Am un SRL sunt asociat unic si administrator. Care este modul ... (vezi toată discuția)
Contract ºi mod de restituire cãtre o persoanã fizicã a unui împrumut pentru înfiinþarea firmei ionut.iosub ionut.iosub Bună ziua, Costurile pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale (SRL, asociat unic) îmi vor fi acoperite prin împrumut de către o persoană fizică. ... (vezi toată discuția)