avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Persoana fizica PFA si administrator SRL - legalitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Persoana fizica PFA si administrator SRL - legalitate

Buna seara,

As dori sa clarific problemele de mai jos cu cateva raspunsuri prompte si simple, ca sa stiu spre ce anume ma indrept.

1. O persoana fizica (cetatean roman) poate fi si PFA dar si administrator la un SRL?
2. O persoana fizica (cetatean roman) poate fi si PFA dar si asociat intr-un SRL?
3. O persoana fizica (cetatean roman) poate fi si PFA dar si asociat unic intr-un SRL?
4. O persoana fizica (cetatean STRAIN) poate fi PFA in Romania? (banuiesc ca ar putea sub anumite conditii.)

Va multumesc anticipat pentru rabdarea dvs. de a imi raspunde.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
ContSters267473, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristi19t , utilizator 02:11, 23 Decembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!

Legea nu prevede nicio interdictie in detinerea simultana de catre aceeasi persoana a calitatii de administrator si / sau asociat al unei SRL. Cetateanul strain isi poate infiinta PFA in aceleasi conditii ca si cetateanul roman.

Succes!
LegalToBusiness a scris:

Buna seara!

Legea nu prevede nicio interdictie in detinerea simultana de catre aceeasi persoana a calitatii de administrator si / sau asociat al unei SRL. Cetateanul strain isi poate infiinta PFA in aceleasi conditii ca si cetateanul roman.

Succes!


Revin cu o completare: documentele incheiate de administrator cu PFA-ul al carui titular este vor trebui aprobate de adunarea generala a asociatilor ori de asociatul unic, dupa caz!
Deci o persoana fizica poate fi concomitent si PFA si administrator/asociat/asociat unic?

Intreb pentru cazul urmator:
a.) persoana fizica are un PFA pentru contabilitate.
b.) aceeasi persoana fizica doreste sa fie administrator intr-un SRL care are ca obiect de activitate consultanta legala si financiara. (nu firma de contabilitate)


Deci nu exista nicio incompatibilitate?
Intreb pentru a ma asigura ca se poate acest lucru.

Si cred ca as mai avea urmatoarea intrebare:
Daca persoana fizica care are PFA pentru conta poate tine contabilitatea SRL-ului unde e si administrator?

Va multumesc mult pentru raspunsul dvs. prompt.
Persoana fizica poate avea cele 3 calitati (de titular al unei PFA, asociat si/sau asociat unic si administrator al unei SRL) simultan.

Referitor la societatea avand ca obiect de activitate consultanta "legala" si financiara (nu contabila), va informez ca activitatea de consultanta juridica poate fi desfasurata strict in conformitate cu legea 51/1995, adica numai de catre avocati! Verificati va rog activitatea cf cod CAEN pe care o desfasoara SRL-ul al carei administrator intentionati sa deveniti (!!!)

Facand abstractie de acest detaliu si revenind la intrebarile dvs, in dubla calitate de administrator SRL cu activitate de consultanta financiara puteti incheia contract de prestari servicii avand ca obiect prestarea activitatilor de contabilitate de catre PFA-ul al carei titular sunteti. Pentru a nu se interpreta ca prin incheierea acestui contract, in calitatea dvs de administrator, ati urmarit sa va satisfaceti interese personale, va recomand, ca si mai devreme, sa se aprobe incheierea contractului de catre adunarea generala a asociatilor / asociatul unic, chiar daca tot dumneavoastra ati avea calitatea de asociat.

Cred ca am raspuns tuturor intrebarilor dvs.
Multumesc pentru raspunsul dvs. care a fost foarte detaliat.
Nu vreau sa abuzez de cunostintele dvs., acum mi-a venit in minte un ultim scenariu, in cazul in care o persoana fizica este administrator la o firma din strainatate (tot srl), mai poate fi administrator si la un SRL in Romania?
(banuiesc ca se poate dar as dori sa fiu sigur de asta.)

Inca o data mii de multumiri pentru raspunsurile dvs. precise.

Alte discuții în legătură

Deschidere filiala/reprezentanta a unei sc straine in romania cristinadonadin cristinadonadin Buna ziua, Un cetatean strain(Francez) ,asociat unic a unui SRL in Franta,poate infiinta in Romania,tot ca asociat unic o SC? Deschiderea unei ... (vezi toată discuția)
Pfa srl cu acelasi obiect de activitate sovid sovid Buna seara, Exista posibilitatea legala ca asociatul si administratorul unui srl sa detina si un pfa cu acelasi obiect de activitate? Mentionez ca srl-ul are ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma AFANFANA AFANFANA In anul 2009 am cumparat in lizing un autoturism si bani pentru avans i- am depus eu ca administrator PFA in contul firmei urmand ca pe parcurs sa-mi retin ... (vezi toată discuția)