avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... aplicarea legii 544/2001
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

aplicarea legii 544/2001

buna ziua, am depus o cerere prin care am solicitat eliberartea in copie xerox a unor Hotarari ale Consiliului Local (informatii de interes public),insa au trecut 30 de zile de la data solicitarii si nu am primit niciun raspuns.INTREBARE: Sunt obligat sa depun Reclamatie Administrativa sau in baza art.22 din L544/2001,ma pot adresa direct instantei competente.Multumsc.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 10:20, 10 Ianuarie 2011

Avand in vedere Legea nr. 544/2001privind liberul acces la informaţiile de interes public

Art. 7. - (1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării. În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeşte 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.

Art. 22. - (1) În cazul în care o persoană se consideră vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii ori al instituţiei publice. Plîngerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut la art. 7.
(2) Instanţa poate obliga autoritatea sau instituţia publică să furnizeze informaţiile de interes public solicitate şi să plătească daune morale şi/sau patrimoniale.
(3) Hotărârea tribunalului este supusă recursului.
(4) Decizia Curţii de apel este definitivă şi irevocabilă.
(5) Atât plângerea, cât şi apelul se judecă în instanţă în procedură de urgenţă şi sunt scutite de taxă de timbru.

Indiferent ca acele informatii cerute de dvs. sunt sau nu de interes public trebuia sa va formuleze un raspuns in 10 zile.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
ContSters158230, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie administrativa veitina veitina Am depus o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pe care am si inregistrat-o in data de 28.Aug ,dar ... (vezi toată discuția)
Refuzul tacit emitere raspuns petitie in baza legii 544/2001 carepecare carepecare Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in a formula o chemare in judecata, astfel: Am formulat o petitie in baza legii 544/2001 catre Primarie. Nu am ... (vezi toată discuția)
Directorul de scoala este sau nu functionar public? mihai lupu mihai lupu Directorul de scoala este sau nu functionar public? Am tot gasit diverse posturi prin care se sustine ca Directorul de scoala nu este functionar public in ... (vezi toată discuția)