avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lichidarea
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lichidarea

dak mi s-a desfacut contractul de munca disciplina,am dreptul sa primesc o lichidare,respectiv banii p concediul de drept la care aveam dreptul inacest an?
si unde as putea verifica cum mi s-a desfacut contractul?
ajutati-ma va rog
Cel mai recent răspuns: madalinaxs , utilizator 14:05, 11 Ianuarie 2011
In primul rand (ca sa incepem cu ...inceputul :D), pentru a vi se desface contractul de munca disciplinar, in mod legal, este necesara indeplinirea unei proceduri strict prevazute de Codul Muncii, iar daca sunteti functionar public, exista prevederi specifice si in Legea 188/1999 actualizata, privind Statutul functionarilor publici. In urma acestei proceduri se emite o decizie de desfacere a contractului de munca. Aceasta decizie este obligatoriu a va fi comunicata, fiindu-va opozabila de la data comunicarii. Daca nu, faceti o solicitare scrisa catre angajator in care cereti atat motivele desfacerii contractului, de fapt si de drept si notificati angajatorul asupra punctului dvs. de vedere cu privire la aceasta decizie, inclusiv solicitarea raspunsului acestuia referitor la platile pe care considerati ca ar trebui sa vi le faca. Ulterior raspunsului, daca doriti si considerati necesar, puteti ataca decizia in instanta, fie pentru anulare fie pentru orice alt viciu legal de fond si de forma, cu solicitarea platii drepturilor banesti corespunzatoare.
Eu cred ca ar fi mult mai bine sa apelati la un avocat pentru a va adapta actiunile situatiei concrete si detaliilor acesteia.
pT abatere disciplinara ctr de munca se desface dupa cercetarea abaterii disciplinare;
Sunteti obligatoriu convocat la societate pt cercetarea abaterii disciplinare.
Vi se comunica apoi decizia de desfacere a ctr individual de munca personal.
Puteti verifica la ITM daca s-a inregistrat vreo decizie la dosarul dv,
Pt concediu de odihna pe anul acesta nu puteti fi platit deoarece suntem la inceput de an si se plateste proportional cu perioada pe care ati lucrat-o in acest an.
Puteti cere banii pe concediu pe anul 2010 daca nu v-au fost dati.
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat.
Daca vorbim de 2010, in cazul in care mai aveti zile de concediu de odihna neefectuat, acesta vi se va pati la ultima lichidare.
Daca vorbim de 2011, fiind inceputul anului, nu aveti zile de CO.
"Sa primesc o lichidare" va referiti la un salariu? Raspunsul este: nu.
Firma la care ati lucrat, trebuie sa va comunice decizia de incetare. In caz contrar, va duceti la ITM si intrebati.
sa incep cu inceputul
la jum noiembrie s-a ivit o probl personala si a treb sa-mi iau liber.
am vb cu seful<lucr intr-un restaurant al unei pensiunu din NT> a zis k nu poate sa-mi dea concediu de drept pt k nu avea cine sa lucreze in locul meu, si a spus sa las p cnv in locul meu si pot pleca fara probleme, iar salariu aferent mie il valua pers resp, atat kt va fi in locul meu. initial a fost vb de 2-3 sapt, doar k s-a prelungit la 5 sapt, timp in care am primit aksa scrisoare ,la 3 sapt,k sa ma prezint la serv in 3 zile. deoarece nu eram in zona, am sunat p sef si a zis k asa treb sa-mi trimita, dar k nu se va intampla nimic, si k o sa-mi treaca concediu fara plata. dupa inca o sapt aflu k mi-a desfacut contractul, dar euam ajuns in localitate abia dupa 5 saptamani d la plecare,resp p 20 decembrie. zilele trecute am fost la birou sa iau si adeverinta pt somaj dar azis k nu-mi da deoarece a desf contractul de munca disciplinar. si nu stiu unde sa verific dak e adev sau nu vrea ei sa-mi dea. iar concediu de drept,banii, e pt 2010 pt eu nu am luat. cesa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca!!! victorkif victorkif buna,am si eu o problema....u n angajat si-a dat demisia in timpul concediului de odihna, acordand patronului preavizul de 15 zile. patronul i-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Obligat sa demisionez eduard edy eduard edy inainte cu aproximativ 3 sapt sa intru in postanatal patronul unde lucrez mi-a dat termen de 15 zile sa imi caut loc de munca si sa imi semnez demisia pe un ... (vezi toată discuția)
Concediere pt. absente nemotivate say say Buna dimineata Pot concedia un salariat care a avut 150 de zile de concediu fara plata, iar dupa 8 zile de la expirarea acestuia, salariatul nu s-a ... (vezi toată discuția)