avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Servicii catre firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Servicii catre firme

Exista vreo lege care sa interzica unui ong furnizarea de servicii (traininguri, cursuri) catre firme direct sub forma de pachete de servicii contra-cost?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: LifeRider , utilizator 14:55, 11 Ianuarie 2011
Problema trebuie pusa in mod diferit.

ONG-urile (Asociatii sau Fundatii) au ca scop o activitate ce nu urmareste realizarea de profit. Mai exact, conform prevederilor legale, persoanele fizice si persoanele juridice care urmaresc desfasurarea unor activitati de interes general sau in interesul unor colectivitati ori, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial pot constitui Asociatii ori Fundatii.

In particular, organizatiile nonprofit pot desfasura si activitati economice, ratiunea desfasurarii acestora derivand din necesitatea obtinerii unor venituri suplimentare care sunt necesare realizarii scopului infiintarii acestor organizatii.

In situatia in care o organizatie nonprofit realizeaza, atat activitati cu scop nelucrativ, cat si activitati economice, ea este obligata sa contabilizeze cele doua tipuri de activitati in evidente contabile separate.

In consecinta, organizatia non-profit va avea la sfarsitul exercitiului financiar doua rezultate contabile.

:luck:
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ong si cresa particulara Alina_Capitan Alina_Capitan Bunaziua, As dori sa imi spuneti daca am vreun avantaj sa infiintez o cresa particulara ca ONG si nu ca SRL. Multumesc. (vezi toată discuția)
Activitati economice la ong crysionela crysionela Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Care este diferenta dinte un ONG cu scop patrimonial si un ONG fara scop patrimonial? Un ... (vezi toată discuția)
E vreo diferenta intre o asociatie non-profit si un ong??? adria_bd adria_bd as dori o lamurire... eu credeam ca prin denumirea de ONG (organizatie neguvernamentala) ne referim la orice asociatie sau fundatie. mai nou, mi s-a spus ... (vezi toată discuția)