avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare ONG si cresa particulara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare ONG si cresa particulara

Bunaziua,

As dori sa imi spuneti daca am vreun avantaj sa infiintez o cresa particulara ca ONG si nu ca SRL.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 13:39, 7 Octombrie 2010
Buna ziua,
Din pacate, o intrebare pusa intr-o maniera generala, poate primi doar un raspuns la fel de general...

Fiecare dintre formele mentionate prezinta aspecte specifice, precum si avantaje si dezavantaje, in functie de o serie intreaga de elemente concrete.

SRL-ul este o societatea comerciala a carui ratiune de a exista si functiona este aceea de a face profit.

ONG-urile (Asociatii sau Fundatii) au ca scop o activitate ce nu urmareste realizarea de profit. Mai exact, conform prevederilor legale, persoanele fizice si persoanele juridice care urmaresc desfasurarea unor activitati de interes general sau in interesul unor colectivitati ori, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial pot constitui Asociatii ori Fundatii.

In particular, organizatiile nonprofit pot desfasura si activitati economice, ratiunea desfasurarii acestora derivand din necesitatea obtinerii unor venituri suplimentare care sunt necesare realizarii scopului infiintarii acestor organizatii.

In situatia in care o organizatie nonprofit realizeaza, atat activitati cu scop nelucrativ, cat si activitati economice, ea este obligata sa contabilizeze cele doua tipuri de activitati in evidente contabile separate.

In consecinta, organizatia non-profit va avea la sfarsitul exercitiului financiar doua rezultate contabile.

Atasez un link catre un material ceva mai amplu:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii catre firme LifeRider LifeRider Exista vreo lege care sa interzica unui ong furnizarea de servicii (traininguri, cursuri) catre firme direct sub forma de pachete de servicii ... (vezi toată discuția)
Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)
Societate cu raspundere limitata... ContSters4579 ContSters4579 ...ce spunerti...un srl poate fi membru fondator intr-o asociatie/fundatie cu participare in natura la patrimoniul asociatiei/fundatiei?parerea mea e ca nu ... (vezi toată discuția)