avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia complementara s-a taiat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia complementara s-a taiat?

Buna ziua.Sunt din Gorj.Ieri cand a aduc postasul alocatia ptr. copii a zis ca cea complementara s-a taiat si nimeni nu o mai iaX-(.Cum in lege se spune altceva:rtfm:,as vrea sa stiu cine este de vina pentru acest lucru:foottap:.Va multu mesc anticipat.:)
Vechea lege a fost abrogata, la 01.01.2011 a intrat in vigoare o noua lege (277/2010). Ca atare, mergeti la primaria din localitatea de domiciliu unde o sa formati un alt dosar in baza legii noi.
Trebuie sa stiti ca prin noua lege, venitul per membru de familie a fost plafonat la 370 lei, existand 2 transe de acordare: prima pentru venit/membru de familie de pana la 200 lei si a II-a pentru venit/membru de familie intre 200 si 370 lei.
~ Conținut șters la cerere ~
vreau sa stiu daca mai pot beneficia de aceasta alocatie complementara sunt divortata,si casnica in acelasi timp am 2 copii de 13 ani si respectiv de 5 ani si primesc o pensie de la tatal lor de 75ron ,si daca mai beneficiez pot sa stiu si eu ce acte imi trebuie,multumesc
Referitor la pensia de 75 ron pe care o primiti pentru copii, avand in vedere ca suma este foarte mica pentru 2 copii si probabil ca a fost stabilita la venitul minim pe economie la data divortului, puteti formula cerere de majorarea a pensiei de intretinere raportat la valoarea actuala a salariului minim pe econoie.
Pentru alocatia complementara de ce nu mergeti direct la Primarie pentru a va informa? Sau daca tot aveti acces la internet, puteti citi noile prevederi legale pentru a vedea daca va mai incadrati.
Eu am fost astazi la primarie si mi s-a spus ca nu pot sa-mi spuna nimic de noua lege pentru ca e in dezbatere pe forumul ministerului (adica!!?? nu stiu ce inseamna asta , de ce nu se poate aplica legea277 din cauza asta). Si inca o intrebare de ce nu se da alocatia pe dec .daca noua lege intra in vigoare de la 1 ian 2010

Alte discuții în legătură

Alocatia de sustinere familiala!!! florinel84 florinel84 Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare daca se poate: La alocatia de sustinere familiala se i-a in considerare ca venit pe membru ... (vezi toată discuția)
Alocatia complementara cpaula cpaula O studenta la zi fara bursa poate lua in acelasi timp alocatie de sustinere monoparentala(copil de 7 ani in intretinere) si alocatie complementara? Acum ... (vezi toată discuția)
Bursa complementara nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro in ce conditi se acorda alocatia complementara si daca venitul parintilor intra in calcul daca locuim in acelasi imobil (vezi toată discuția)