avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia complementara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia complementara

O studenta la zi fara bursa poate lua in acelasi timp alocatie de sustinere monoparentala(copil de 7 ani in intretinere) si alocatie complementara?
Acum are venit :alocatia de Stat de 42 lei si alocatia de sustinere de 50 lei si se afla in ultimul an de studiu la univ.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 23:59, 29 August 2011
Beneficiaza de alocatia de sustinere pentru familia monoparentala familiile formate din persoana singura si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinere si care locuiesc impreuna cu aceasta, dac realizeaz venituri nete lunare pe membru de familie de pn la salariul minim net pe economie.

Cuantumul alocatiei de sustinere este de 70 lei pentru familia cu un copil;

Beneficiaza de alocatia familiala complementara familiile formate din sot, sotie si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna si care au venituri nete lunare pe membru de familie de pn la salariul minim net pe economie.

Cuantumul alocatiei familiei complementare este de 50 lei pentru familia cu un copil;

incepand cu 01.01.2011 legea conform careia se acordau alocatiile pentru familiile monoparentale si complementare s-a abrogat.
conform noii legi (277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei) aceste alocatii s-au transformat in alocatii pentru sustinerea familiei. in lege sunt definite familiile monoparentale (un singur parinte+copil sau copii cu varsta pana la 18 ani) si familiile complementare (sot, sotie si copii cu varsta pana la 18 ani).

Am sa va dau articolele din lege care prevad cuantumurile.

Art. 1
(1)Prin prezenta lege se instituie alocatia pentru sustinerea familiei ca forma de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au n crestere si ngrijire copii n vrsta de pna la 18 ani, denumita n continuare alocatie.
(2)Acordarea alocatiei prevazute la alin. (1) are drept scop completarea veniturilor familiilor n vederea asigurarii unor conditii mai bune pentru cresterea, ngrijirea si educarea copiilor, precum si stimularea frecventarii de catre copiii de vrsta scolara, aflati n ngrijirea familiilor cu venituri reduse, a cursurilor unei forme de nvatamnt, organizate potrivit legii.

Art. 2
(1)Beneficiaza de alocatia prevazuta la art. 1 familia formata din sot, sotie si copiii aflati n ntretinerea acestora, care locuiesc mpreuna, denumita n continuare familie.
(2)Beneficiaza de alocatie si familia formata din persoana singura si copiii aflati n ntretinerea acesteia si care locuiesc mpreuna cu aceasta, denumita n continuare familie monoparentala.

Art. 5
(1)Pentru familia prevazut? la art. 2 alin. (1), al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pn? la 200 lei, cuantumul lunar al alocatiei este stabilit dupa cum urmeaza:
a)30 lei pentru familia cu un copil;
b)60 lei pentru familia cu 2 copii;
c)90 lei pentru familia cu 3 copii;
d)120 lei pentru familia cu 4 copii si mai multi.
(2)Pentru familia prevazuta la art. 2 alin. (1), al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza ntre 201 lei si 370 lei, cuantumul alocatiei este stabilit dupa cum urmeaza:
a)25 lei pentru familia cu un copil;
b)50 lei pentru familia cu 2 copii;
c)75 lei pentru familia cu 3 copii;
d)100 lei pentru familia cu 4 copii si mai multi.
Art. 6
(1)Pentru familia prevazuta la art. 2 alin. (2), al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pna la 200 lei, cuantumul lunar al alocatiei este stabilit dupa cum urmeaza:
a)50 lei pentru familia cu un copil;
b)100 lei pentru familia cu 2 copii;
c)150 lei pentru familia cu 3 copii;
d)200 lei pentru familia cu 4 copii si mai multi.
(2)Pentru familia prevazuta la art. 2 alin. (2), al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza ntre 201 lei si 370 lei, cuantumul alocatiei este stabilit dupa cum urmeaza:
a)45 lei pentru familia cu un copil;
b)90 lei pentru familia cu 2 copii;
c)135 lei pentru familia cu 3 copii;
d)180 lei pentru familia cu 4 copii si mai multi.
Daca sunteti mama singura beneficiati de alocatia de sustinere de 50 de lei.Alocatia de sustinere este in doua forme : monoparentala pentru mamele sau tatii singuri ce au in crestere si intretinere copii si complementare pentru familiile formate din parinti si copiii lor minori.
Nu puteti beneficia si de alocatia de sustinere monoparentala si de alocatia complementara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de sustinere a familiei TheoM TheoM Buna ziua, doresc sa stiu daca pot beneficia de alocatia de sustinere a familiei, in cazul in care sunt somera, somajul fiind de 527ron pe luna, si am un ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara barlica barlica Buna ziua,se poate face alocatie complementara la copii de pana in 2 ani daca primesc alocatie de stat de 2 mil?care este suma maxima pe membru de familie? (vezi toată discuția)
Alocatia complementara s-a taiat? nitoi viorel nitoi viorel Buna ziua.Sunt din Gorj.Ieri cand a aduc postasul alocatia ptr. copii a zis ca cea complementara s-a taiat si nimeni nu o mai iaX-(.Cum in lege se spune ... (vezi toată discuția)