avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bursa complementara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bursa complementara

in ce conditi se acorda alocatia complementara si daca venitul parintilor intra in calcul daca locuim in acelasi imobil
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 13:00, 1 August 2011
Acordarea alocatiei familiale complementare si a celei de sustinere a familiilor monoparentale va fi conditionata de frecventa scolara a copiilor.

Potrivit Legii 277/2010, care a fost publicata in Monitorul Oficial pe 30 decembrie, familiile care au in intretinere copii de virsta scolara beneficiaza de alocatie in conditiile in care copiii frecventeaza fara intrerupere cursurile unei forme de invatamant si nu inregistreaza absente nejustificate in cursul unui semestru care sa conduca la scaderea notei la purtare la 8.

Cuantumul alocatiei de sprijin pentru familiile monoparentale este cuprins intre 50 si 200 de lei, daca venitul net mediu lunar pe membru de familie este mai mic de 200 de lei. Daca acest venit se situeaza intre 201 si 370 de lei, familiile beneficiare pot incasa lunar sume cuprinse intre 45 si 180 de lei.
Venitul parintilor, in acest caz, al bunicilor copiilor, nu intra in calcul la stabilirea cuantumului alocatiei complementare. Chiar daca locuiti impreuna familia este formata din parinti si copiii lor minori, in ceea ce priveste prestatiile sociale.
O conditie principala este sa nu depasiti 370 pe membru de familie, adunati toate veniturile familie, adica venitul dv+venitul sotiei+veniturile copiilor(alocatii de stat)=venit total / numarul de membrii .Daca depasiti 370 pe membru nu va mai incadrati.
Cel mai bine este sa mergeti la primarie, biroul de asistenta sociala.Deasemenea, daca aveti in proprietate pamant, masina, sau alte bunuri de valoare care apar la biroul de taxe si impozite, atunci nu mai beneficiati.

Actele care va sunt necesare pentru intocmirea dosarului sunt : cerere tip ancheta sociala, cerere tip solicitare alocatie complementara, adeverinta de la fisc privind veniturile, copii CI, copii certificate de nastere, alte acte solicitate de primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia complementara cpaula cpaula O studenta la zi fara bursa poate lua in acelasi timp alocatie de sustinere monoparentala(copil de 7 ani in intretinere) si alocatie complementara? Acum ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)
Alocatia complementara s-a taiat? nitoi viorel nitoi viorel Buna ziua.Sunt din Gorj.Ieri cand a aduc postasul alocatia ptr. copii a zis ca cea complementara s-a taiat si nimeni nu o mai iaX-(.Cum in lege se spune ... (vezi toată discuția)