Acordarea alocatiei familiale complementare si a celei de sustinere a familiilor monoparentale va fi conditionata de frecventa scolara a copiilor.
Potrivit Legii 277/2010, care a fost publicata in Monitorul Oficial pe 30 decembrie, familiile care au in intretinere copii de virsta scolara beneficiaza de alocatie in conditiile in care copiii frecventeaza fara intrerupere cursurile unei forme de invatamant si nu inregistreaza absente nejustificate in cursul unui semestru care sa conduca la scaderea notei la purtare la 8.
Cuantumul alocatiei de sprijin pentru familiile monoparentale este cuprins intre 50 si 200 de lei, daca venitul net mediu lunar pe membru de familie este mai mic de 200 de lei. Daca acest venit se situeaza intre 201 si 370 de lei, familiile beneficiare pot incasa lunar sume cuprinse intre 45 si 180 de lei.
Venitul parintilor, in acest caz, al bunicilor copiilor, nu intra in calcul la stabilirea cuantumului alocatiei complementare. Chiar daca locuiti impreuna familia este formata din parinti si copiii lor minori, in ceea ce priveste prestatiile sociale.
O conditie principala este sa nu depasiti 370 pe membru de familie, adunati toate veniturile familie, adica venitul dv+venitul sotiei+veniturile copiilor(alocatii de stat)=venit total / numarul de membrii .Daca depasiti 370 pe membru nu va mai incadrati.
Cel mai bine este sa mergeti la primarie, biroul de asistenta sociala.Deasemenea, daca aveti in proprietate pamant, masina, sau alte bunuri de valoare care apar la biroul de taxe si impozite, atunci nu mai beneficiati.
Actele care va sunt necesare pentru intocmirea dosarului sunt : cerere tip ancheta sociala, cerere tip solicitare alocatie complementara, adeverinta de la fisc privind veniturile, copii CI, copii certificate de nastere, alte acte solicitate de primarie.