avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Petitie pentru protejarea Deltei Dunarii
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Petitie pentru protejarea Deltei Dunarii

In zona localitatii constantene Lumina, la limita sudica a Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, la 2 km de Lacul Siutghiol si 4 km de tarmul Marii Negre, a inceput constructia unui incinerator care va distruge anual 1,2 milioane tone de deseuri medicale.Vor rezulta 600 000 tone de cenusa pe care vantul puternic din Dobrogea o va imprastia pe zeci de km.
In imediata apropiere se afla Statiunea Mamaia si Tabara de copii Navodari!
Vestea ca investitia a fost aprobata de Consiliul Local a starnit o adevarata revolta printre localnici. Va rugam ajutati-ne sa-i oprim!
Semnati va rog petitia, este ffff importat sa luam atitudine!!!! Opriti constructia incineratorului la malul Marii Negre!
Urmati link-ul de mai jos si faceti ca si vocea dvs. sa fie auzita:
[ link extern ]

Cel mai recent răspuns: CCRRIISS , utilizator 13:49, 15 Aprilie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
Poate ca nu vor ceda sau poate se vor sesiza cei de la mediu. Cert e insa ca daca nu facem nimic, incineratorul se va da in folosinta. Semnand petitia, ar mai fi o raza de speranta. Va multumesc oricum anticipat, chiar daca nu veti semna petitia, macar pt. faptul ca mi-ati raspuns.
Din umilele mele cunostinte imi amintesc faptul ca pentru a primi autorizatie de constructie si implicit autorizatia de mediu pentru un incinerator, in special unul pentru deseuri medicale, o conditie esentiala este ca amplasamentul sa fie la minim 1 km de orice localitate. Este indeplinita aceasta conditie?
Poate v-ar ajuta daca ati continua pe acest fir verificarea tuturor conditiilor care trebuie indeplinite pentru acest amplasament.
Dintr-un kilogram de deseuri rezulta juma de kil de cenusa???
Ce tehnologie-i asta?
Eu in principiu as semna petitia, insa as vrea sa stiu mai multe amanunte inainte de a semna... or pe linkul indicat de dvs nu scrie mai mult.

Stimata doamna Cristina Boros,

Am cautat cat mai multe date despre ce implica amplasarea unui incinerator aproape de o localitate, deoarece sunt direct interesata. Incineratorul e cam la un km de case, nu stiu insa limitele teritoriale ale localitatii si cum se incadreaza aceasta constructie in PUG. Cum in Dobrogea aceasta distanta este insignifianta din cauza vanturilor puternice ce bat cam tot anul si cum in zona majoritatea oamenilor consuma legumele cultivate in propria gradina, va puteti imagina care va fi impactul asupra sanatatii localnicilor si nu numai. In ceea ce priveste autorizatia de mediu, va trimit un link care spune multe despre implicarea celor in cauza:
([ link extern ] ).
Daca doriti sa stam de vb, adresa mea de email este atabeica@yahoo.com.
Va multumesc mult pentru raspuns si intelegere.

Alte discuții în legătură

Protectia mediului - unde reclam poluatorii? hancavasile2000 hancavasile2000 Pe cine as putea sesiza cu privire la poluarea mediului in scopul sanctionarii celor care produc astfel de daune. Nu exista vreo cale prin care sa vina cineva ... (vezi toată discuția)
Pret de achizitie pentru deseuri feroase stelach stelach Buna ziua, care este pretul folosit de o firma de colectare a deseurilor de fier vechi, pentru colectarile primite gratuit. Am gasit ca se face la valorea ... (vezi toată discuția)
Tamponare-depășire cărucior cu fan, viraj stanga Andre1234 Andre1234 Trei masini pe carosabil, in prima aflându-mă eu, localnica a localității in care s-a produs coliziunea, urmată de doua autovehicule din județe diferite. ... (vezi toată discuția)