avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Protectia mediului - unde reclam poluatorii?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Protectia mediului - unde reclam poluatorii?

Pe cine as putea sesiza cu privire la poluarea mediului in scopul sanctionarii celor care produc astfel de daune. Nu exista vreo cale prin care sa vina cineva si sa evalueze poluarea unui parau dintr-o localitate? In amonte exista un cazan , instalatie de distilare a alcoolului, perfect legala doar ca in urma activitatii prestate, reziduurile rezultate sunt deversate direct in parau. Uneori mirosul greu se simte de la distante mari iar apa infestata curge cativa kilometrii pana sa se dilueze si sa dispara duhoarea. Ce s-ar putea face in acest caz precum si pentru a-i sanctiona pe unii localnici care isi depoziteaza compost pe marginea drumului ori dau drumul apei menajere in paraie.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
hancavasile2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 16:55, 6 Septembrie 2011
Adresati-va Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu.

Printre altele, atributiile Garzii Nationale de Mediu sunt:

• verifica sesizarile cu privire la incalcarea legislatiei in vigoare in domeniul protectiei mediului;
• controleaza activitatile cu impact asupra mediului inconjurator, si aplica sanctiuni contraventionale prevazute de legislatia in domeniul protectiei mediului;
• constata faptele ce constituie contraventii si aplica sanctiunile contraventionale in domeniul protectiei mediului, sesizeaza organele de cercetare penala si colaboreaza cu acestea la constatarea faptelor care, potrivit legislatiei de mediu, constituie infractiuni.

[ link extern ] #


Completare

La acest link aveti datele de contact ale Comisariatelor Judetene:

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin la bloc Nea-Costica Nea-Costica Am un vecin deasupra apartamentului cu un copil ( nepoata ) de 5 ani si care si-a transformat ap. in teren de joaca. Tavanul meu vibreaza mai rau ca la ... (vezi toată discuția)
Fisa post inginer economist - cor 244109 Popescu Lorena Popescu Lorena Rog model fisa postului inginer economist (in domeniul constructiilor). Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Protectia mediului gilradic gilradic Locuiesc intr-un oras de \\"carton\\", mai degraba un sat nu prea mare, unde deseurile se arunca de catre unii la intamplare si pe unde se nimereste. Am ... (vezi toată discuția)