avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... arbitraj in limba engleza?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

arbitraj in limba engleza?

Stie cineva daca la Curtea de Arbitraj Coemrcial international din Bucuresti, servciile arbitrale se pot oferi si in engleza, daca asta e vointa partilor>
Multumesc....
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 19:42, 7 Aprilie 2008
Da, in cazul arbitrajului international se poate.
Detalii aici: [ link extern ] /

Citez:
"Clauza de arbitraj recomandată de Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru a fi inclusă în contractele comerciale

"Orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest contract, inclusiv referitor la încheierea, executarea ori desfiinţarea lui, se va soluţiona prin arbitrajul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României în conformitate cu Regulile de procedură arbitrală ale acestei Curţi. Hotărârea arbitrală este definitivă şi obligatorie."

"Any dispute arising from or in relation to this contract, including the conclusion, performance or termination thereof shall be settled through the arbitration of the Court of Internaţional Commercial Arbitration attached to the Chamber of Commerce and Industry of Romania and Bucharest according to its Rules of Arbitration. The arbitral award shall be final and binding."


Părţile pot de asemenea stipula în clauza numărul arbitrilor şi locul arbitrajului. În cazul arbitrajului internaţional, ele mai pot stipula limba utilizată în dezbateri şi în inscrisurile depuse, precum şi legea aplicabilă fondului litigiului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea de arbitraj din viena Simonatrader Simonatrader Buna ziua! Va solicit un sfat din experienta si cunostintele dvs: am un potential client extern (Cehia) care imi solicita insistent ca la art Litigii din ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii in engleza?! camiha camiha Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de prestari servicii( pentru elaborarea unui plan de afaceri) in limba engleza? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contract individual de munca urgent ion predescu ion predescu Are cineva o traducere a contractului individual de munca in engleza sau stie cineva unde as putea gasi o asemenea varianta? Multumesc (vezi toată discuția)