avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... plata la sanatate pentru PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

plata la sanatate pentru PFA

Buna seara,

mama mea este angajata de multi ani la C.N Posta Romana si este si PFA de vreo 4 ani,nu inteleg de ce trebuie sa mai plateasca sanatatea ca PFA daca deja ii sunt platite asigurarile de catre Posta Romana.Inca nu a primit somatie de la sanatate,dar 2 colege au primit si trebuie sa plateasca din urma vreo 60 de mil. de lei vechi (una este pensionara si PFA si alta este angajata la o companie si PFA).Mi se pare aiurea sa plateasca de 2 ori la sanatate,ca doar este una si aceeasi persoana.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smacicas , utilizator 21:25, 18 Ianuarie 2011
Obligatia platii CASS ca PFA este prevazuta de Legea sanatatii nr. 95/2006, art. 257 (3), chiar daca titularul PFA este salariat sau pensionar.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionara pe caz de boala ,posesor pfa plateste cass? flori.m flori.m buna seara, ma poate lamuri cineva? Mama mea este pensionara pe caz de boala, are PFA si a primit o somatie de plata in valoare de 811 lei reprezentand ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Problema plata contributie cass pentru o pfa radiata de la orc Herscu Minel Herscu Minel Sotia a primit in data de 29.12.2010 o somatie de la CJAS impreuna cu \"un titlu executor\" pentru plata unei sume de 2400 lei, reprezentand contributie CASS ... (vezi toată discuția)