avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DOBINDIRE STATUT DE TUTORE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DOBINDIRE STATUT DE TUTORE

Este vorba de mama mea,eu fiind unicul fiu,ea fiind divortata de tatal meu.Problemele de acum urmeaza.Ea este bolnava,sufera de Parkinson fiind internata in spital la mine in localitate.Ea detine o locuinta in alta localitate,unde de fapt a locuit inainte de a se imbolnavii.As dorii sa gasesc o posibilitate de a transfera aceste bunuri care se degradeaza,e vorba si de o bucata de pamint care este vesnic nelucrata si de toate impozitele aferente.
va multumesc pentru ajutor!
Persoana fizica numita prin decizia autoritatii tutelare pentru a indeplini, sub supravegherea, controlul si indrumarea acesteia, sarcinile tutelei cu privire la o persoana pusa sub interdictie.
Poate fi numit tutore orice persoana majora. Nu pot fi numiti tutori: minorul sau cel pus sub interdictie; cel decazut din drepturile parintesti sau declarat incapabil de a fi tutore; cel caruia i s-a restrans exercitiul unor drepturi politice sau civile, precum si cel cu rele purtari; cel lipsit, potrivit legii, de dreptul de a allege si de a fi ales ca deputat; cel care exercitand o tutela, a fost indepartat din aceasta; cel care, din cauza intereselor potrivnice cu ale minorului, nu ar putea indeplini sarcinile tutelei.


Tutela
Dreptul Familiei
(lat. tutela "protectie"). Reglementata in C. fam., institutie de ocrotire a minorului, care este lipsit de ingrijire parinteasca (parinti morti, necunoscuti etc.),
precum si a alienatului si debilului mintal, dar mai ales a persoanei care, din cauza varstei, nu se poate apara singura. Aceste persoane, fiind lipsite de capacitatea de exercitiu sau avand capacitatea de exercitiu restransa, vor fi reprezentate in instanta prin tutorele desemnat de autoritatea tutelara.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator andryzs andryzs Cine are dreptul de a incredinta 2 femei (cu certificat tip handicap mintal,parintii decedati, boli sechelare etc.) unui curator? Curatorul poate sa fie ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi tutore? Elena Capitanescu Elena Capitanescu Buna ziua! O persoană care nu are niciun fel de venit, nu muncește legal și care sufera de parkinson poate îndeplini calitatea de tutore a unui interzis ... (vezi toată discuția)
Succesiune idhiticas idhiticas Buna ziua. Pe scurt: am fost 4 frati, (2 surori si 2 frati), iar in prezent suntem 3, o sora decedat in 1997. Mama noastra a decedat si dansa in 2011. Noi, ... (vezi toată discuția)