avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Drept constitutional: art. 69, alin. (2) Constitutie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Drept constitutional: art. 69, alin. (2) Constitutie

Buna ziua ! Imi poate explica si mie cineva art. 69 al.2 din Constitutia Romaniei: "Orice mandat imperativ este nul".

Vreau o explicatie ca pentru un student, anul 1 la Drept.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 15:25, 19 Ianuarie 2011
Este doctrina asupra suveranităţii a lui Montesquieu, care atribuie suveranitatea poporului înglobat într-un singur trup, sub denumirea de naţiune, începând cu secolul al XIX-lea. După Montesquieu, suveranitatea aparţine corpului politic al naţiunii ca întreg, iar una din caracteristicile sale este indivizibilitatea. Reprezentantul este mandatar al întregii naţiuni şi nu răspunde cu titlu individual în faţa celor ce l-au ales

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua constitutie a romaniei - constitutia cetatenilor constantincojocaru constantincojocaru Cei care s-au instalat la conducerea statului român prin lovitura de stat din decembrie 1989, prin manipularea voinţei electoratului, cu ajutorul mijloacelor ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Care este legitimitatea republicii în românia? ContSters233047 ContSters233047 [b]Actul abdicării Majestăţii Sale Regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, este nul[/b], pentru că a fost smuls sub ameninţarea armei şi sub şantajul ... (vezi toată discuția)