avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii tichetele cadou in CIC
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

tichetele cadou in CIC

Persoanele aflate in CIC pot beneficia de tic hete cadou?
Cel mai recent răspuns: andreea_adomnitei , utilizator 13:15, 24 Ianuarie 2011
Acordarea acestora presupune desfasurarea activitati ori in CIC contractul de munca este suspendat si ca atare nu se pot primi tichete cadou
multumesc. ma refeream la tichetele cadou pentru copiii angajatilor aflati in cic. va rog sa imi spuneti daca legea nu permite si deci ar fi nedeductibile pentru angajator. daca angatorul doreste are dreptul sa le acorde iar angajatul sa le primeasca?
1. Modul de acordare a tichetelor cadou este reglementat de Legea 193/2006 si de Normele metodologice aprobate prin HG 1317/2006.
2. Normele spun ca angajatorul trebuie sa aiba un Regulamentul intern de acordare a tichetelor de cresa si a tichetelor cadou.
3. Printre altele in Regulament se stabilesc criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete cadou si/sau tichete de cresa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii.
4.Asadar va adresati angajatorului si cereti sa vedeti acest regulament in care va trebui sa fie prevazut si daca o persoana aflata in CCC poate beneficia sau nu de tichete cadou in aceasta perioada.
5. Pentru amanunte intrati pe Internet si cititi cele doua acte normative.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va rog sa imi spuneti.. este posibil ca persoanei aflate in CIC sa i se suspende indemnizatia daca realizeaza aceste venituri din tichete de cadou acordate pentru copii cu ocazia craciunului? Sau sa aibe alte probleme?
1. Persoana aflata in CCC nu are voie sa obtina nici un fel de venit impozabil provenit din salarii, activitati independente si activitati agricole, sub sanctiunea suspendarii platii indemnizatiei.

2. OUG 111/2010 spune:
Art.16...
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.

3. Un contabil o sa va spuna daca tichetele cadou sunt supuse impozitarii sau nu.


Alte discuții în legătură

Tichete cadou giulia1975 giulia1975 Buna ziua, daca dorim sa oferim angajatilor tichete cadou in valoare de 150 lei, cu ocazia Craciunului, acestea se vor impozita sau nu? Multumesc mult de ... (vezi toată discuția)
Regim fiscal tichete cadou lilireli lilireli un SRL platitor impozit pe profit acorda tichete cadou salariatilor ( val mai mare de 150 lei), salariatii nu au copii minori valoarea totala a tichetelor ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou de paste ionela11 ionela11 Buna ziua, Pot comanda tichete cadou pentru angajati si de Paste daca am comandat de 8 martie?....sunt in limita a sumei de 150 lei/persoana/eveniment? Este ... (vezi toată discuția)