avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Va rog mult sa ma ajutati intr o problema, se pare destul de delicata.In urma decesului parintilor nostri, eu si fratele meu am mers la notar si am facut actul e mostenitor prin care ni se stabilea la fiecare cotele parti de care beneficiam.Dar n am fost la tribunal sa deschiem procesul de partaj pt a se definitiva acceasta succesiune ce ne revine si cit(mentionez ca noi suntem frati numai dupa mama si el beneficiaza de o cota parte mai mare).Ulterior s a iscat o neintelegere intre noi si el s a dus la tribunal sa ma dea in judecata ca nu vreau sa i acord o parte din terenul care el il dorea. Mentionez iar, ca nu era facut partajul succesoral prin tribunal,el fiind cerut cu ocazia acestui proces. Dupa ce s au cheltui destui bani prin tribunal, am ajuns la o intelegere si as vrea sa i cedez lui tot ce mi ar apartine mie. Va rog sa mi spuneti cum sa procedez, daca se poate face acest lucru in cadrul acestui proces sau trebuie facut altceva.Va multumesc anticipat.
Daca procesul actual este de partaj, spuneti ce vreti in fata instantei.
Daca vreti ceva in schimb, tre' sa faceti o tranzactie.
Daca nu vreti, va va spune judele sau avocatul dvs. ce sa faceti.
Repet, toate astea se pot face in procesul de partaj.
Partajul poate avea loc prin învoială, iar în caz contrar, va putea fi realizat pe cale judiciară.
Puteti merge la urmatorul termen de judecata si spuneti completului de judecata ca v-ati inteles cu privire la partaj. Astfel, art.271 C.proc.civ., prevede; „părţile se vor înfăţişa oricând în cursul judecăţii, chiar fără să fi fost citate, pentru a cere să se dea o hotărâre care să consfinţească învoiala lor.
La judecătorie învoiala va putea fi înfăţişată şi verbal; în acest caz, ea va fi trecută într-un proces-verbal, care va fi încheiat cu aplicarea, prin asemănare, a dispoziţiilor prevăzute de art.82 alin. 2 C.proc.civ. şi care va fi trecut în dispozitivul hotărârii ce se va da.


Multumesc din suflet pentru raspunsul pe care mi l ati dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar-punere in executare a hotaririi judecatoriei. executarea hotaririi unei sentinte civile executarea hotaririi unei sentinte civile dupa ce am primit hotarirea sentintei civile in procesul de partaj judiciar intentat de mine,nemultumit am facut recurs la tribunal cu termen in octombrie ... (vezi toată discuția)
Actiunea de divort ContSters67939 ContSters67939 Am inaintat actiunea de divort. Am cerut doar desfacerea casatorie ( de comun acord)i. Am primit ulterior informatia ca as fi putut sa cer si rezolvarea ... (vezi toată discuția)
Ce presupune ,,intelegerea amiabila"? ContSters161342 ContSters161342 Buna ziua, Reprezentantul angajatorului mi-a adus la cunostinta ca la urmatorul termen ar fi posibila o intelegere amiabila.Ce inseamna acest lucru? (vezi toată discuția)