avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiunea de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiunea de divort

Am inaintat actiunea de divort. Am cerut doar desfacerea casatorie ( de comun acord)i. Am primit ulterior informatia ca as fi putut sa cer si rezolvarea partajului (am gasit o solutie de comun acord cu sotul ) si sa rezolv deodata ambele probleme. Nu stiu daca mai pot atasa o anexa la dosar. Am primit programare pentru a ne prezenta peste 5 saptamani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:58, 27 Ianuarie 2009

Puteti sa va prezentati peste 5 saptamani si sa cereti sa se desfaca casatoria de comun acord, iar intre timp sa promovati o actiune de partaj iar la termenul fixat sa va prezentati amandoi cu o tranzactie incheiata, de care instanta sa ia act.
Daca va grabiti sa inaintati actiunea de partaj, este posibil sa primit termen de judecata mai devreme decat divortul si astfel...le rezolvati pe amandoua repede.
Cu stima, av. Hornea M.
Puteti solicita instantei sa se pronunte si asupra invoielii dintre dvs cu privire la partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
Art. 271(1) C.proc.civ. prevede ca, părţile se pot înfăţişa oricând în cursul judecăţii, chiar fără să fi fost citate, pentru a cere să se dea hotărâre care să consfinţească învoiala lor.
Învoiala va fi înfăţişată în scris şi va alcătui dispozitivul hotărârii.
Teoretic poate, practic insa (cel putin in Prahova) va fi sfatuita sa promoveze actiune separata de partaj. Parerea mea este ca ar fi putut face o astfel de cerere daca ar fi avut un capat separat de partaj in actiunea introductiva. Poate are noroc . Merita incercat.
Inainte de a se consfinti o invoiala....instanta trebuie sa fie investita cu o cerere privind o eventuala invoiala!
Atentie, completati cererea ( in scris) solicitand si partajul.

Instanta este obligata sa se pronunte si pe aceasta cerere. Fie o va accepta, fie va dispune judecarea in dosar separat..oricum nu pierdeti decat poate..un termen.

trebuie sa va miscati repede, atasati si tranzactia la cererea completatoare, si puteti scapa de amandoua.

av. Ileana Schwarz
La prima zi de înfăţişare instanţa va putea da reclamantului un termen pentru întregirea sau modificarea cererii. Prin urmare, se poate solicita instantei un termen pentru modificarea cererii de divort cu capatul de cerere referitor la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort+partaj Daniela34 Daniela34 Buna ziua, Sunt in proces de divort si as dori sa stiu daca pot deschide proces de partaj si sa il atasez la cel de divort sau sa adaug direct la dosarul ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters146176 ContSters146176 odata cu divortul se poate inainta si actiune pentru impartirea bunurilor totul prin intelegerea partilor?va multumesc! (vezi toată discuția)