avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune subventii agricole
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune subventii agricole

Buna ziua! Imi puteti spune care ar fi consecintele intocmirii unor contracte false in vederea obtinerii de subventii agricole?! Persoana in cauza a fost incadrata la fals si uz de fals si inselaciune. Pedeapsa se stabileste si in functie de valoarea prejudiciului?! Mentionez ca dosarul de cercetare a fost intocmit in 2009, iar in cursul lunii ianuarie a acestui an, invinuitii au primit citatie de prezentare la sectia teritoriala-DNA. Si cam in cat timp ar dura solutionarea acestui caz?!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:20, 26 Ianuarie 2011
pedeapsa se stabileste in functie de multi factori, care sunt cuprinsi intrr-o fisa de individualizare a pedepsei. conteaza si suma, antecedentele, modul de savirsirea a infractiunii, comportamentul diin timpul urmaririi penale, etc etc.
durata solutionarii nu poate fi estimata insa in locul inculpatului nu m-as grabi cu aflarea solutiei.

un sfat din experienta de penalist - nu va duceti fara avocat. daca nu aveti deja unul, mergeti si solicitati aminarea audierii pina angajati un avocat. A doua chestiune - prezentati-va la orice citare ptr ca riscati arestul preventiv. cei de la DNA au o obsesie a arestarilor preventive, exista si un indice intern de raportare care inregistreaza arestarile preventive obtinute.
Multumesc mult pt raspuns. Pe citatie era trecut termenul de "invinuit". Deoarece nu se stie exact despre ce acuzatii este vorba, invinuitii se vor prezenta in prima faza fara avocat. Care este probabilitatea ca dupa aceasta "intrevedere" sa fie retinuti?!
Adica in ce conditii se recurge la aceasta metoda?! Dvs v-ati referit doar la cazurile in care nu se prezinta.
nu v-as recomanda sa mergeti fara avocati. in mod sigur se vor solicita declaratii si este bine ca incepind chiar de la primul act procedural sa fie asistati de avocat altfel puteti face gresesli grave ce nu pot fi inlaturate ulterior. Ginditi-va ca cei de la politie sau parchet nu sunt incepatori.

exista mai multe motive de retinere insa nu cred ca se va dispune acest lucru asa de repede. insa nu este exclusa o asemenea varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul de arestare preventiva roxanafey roxanafey ce faci atunci cand masura arestarii preventive se sustine pe litera f art 148 cod procedura penala si procurorii nu probeaza aceasta masura cu nimic si totusi ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Citatie la parchet elagrosu elagrosu buna seara, Am rugamintea in a ma ajuta sa ma lamuresc ce inseamna citatie la procuratura ca invinuita, inseamna ca incepe un proces penal cu judecator si ... (vezi toată discuția)