avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie la parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie la parchet

buna seara,
Am rugamintea in a ma ajuta sa ma lamuresc ce inseamna citatie la procuratura ca invinuita, inseamna ca incepe un proces penal cu judecator si tot tacimul?
Pentru ca am primit citatia ieri pentru miine m-am gindit sa solicit o aminare in vederea pregatirii apararii si pentru gasirea unui avocat care sa ma reprezinte. De asemenea m-am gindit sa cer copie dupa dosarul meu . Cred ca voi primi un termen pentru a rezolva acestea , aveti idee de cite zile este vorba?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:48, 28 Octombrie 2010
daca ati fost invitata la parchet, inseamna ca nu s-a dispus inca trimiterea in judecata, se fac cercetari;
ar fi bine sa va prezentati la termenul pt care ati fost citat, sa luati cunsotinta de continutul dosarului, daca nu stiti ce invinuiri vi se aduc
In faza dse cercetare penala dosarul este secret.
Deocamdata sunteti invinuit,nu inculpat.
In fucntie de actele de la dosar,s-ar putea trimite sau nu spre judecare.
Puteti solicita un termen nou,invocand moticvul ca doriti sa va formati apararea.

Pentru ce sunteti invinuita?
cel mai indicat e sa solicitati un termen pentru a va angaja un avocat.
am dreptul la o copie dupa dosar ? cineva imi spunea sa cer copie si dupa rechizitoriu
Inseamna ca sunteti cercetata in calitate de invinuit pentru o faptacare vi se imputa.
Dvs,aveti datoria sa infirmarti prin apararile pe care le veti face sustinerile bazate pe probe ale organelor de urmarire penala,privind eventuala dvs vinovatie.
In aceasta situatie este chiar recomandabil sa apelati la ajutorul unui avocat care sa va sustina interesele,deci puteti solicita prin cerere scrisa o perioada de timp pentru a beneficia de apararea la care aveti dreptul prin lege..

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de procedura anchetei / cercetarii / urmariii penale dia22 dia22 Buna ziua Care este cursul unei anchete care incepe cu o reclamatie facuta la politie pentru distrugerea unui parbriz de masina al mamei mele, de catre ... (vezi toată discuția)
Proces penal Danut81 Danut81 In proces penal eu find inculpatu (acuzat pentru omor din culpa) pot sa imputernicesc pe sotia sa merga in locul meu daca eu nu pot? Sau poate sa ma apere ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca o persoana nu se prezinta la parchet atunci cand este citat ca invinuit Costin Iftimoaie Costin Iftimoaie :sorry:numitul ....... domiciliat....este chemat la acest parchet cam... ziua.....ora.....in calitate de invinuit in cauza....avand ca obiect ... (vezi toată discuția)