avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... SUME DE BANI VIRATI IN CONT BANCAR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

SUME DE BANI VIRATI IN CONT BANCAR

Buna ziua. V-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea inrebare : o persoana mi-a virat in urma cu cativa ani prin cont bancar o suma de bani pentru a incepe o afacere, fara a incheia vreun act oficial sau document scris de mana; afacerea a picat, independent de vointa mea , iar acum imi solicita suma inapoi si ma ameninta ca ma da in judecata. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: cornelia alina , utilizator 13:04, 29 Ianuarie 2011
Deoarece ati primit acea suma, prin transfer bancar in contul dvs. si ati ridicat dvs. acea suma, ar fi bine sa va intelegeti pe cale amiabila cu creditorul, in ceea ce priveste modalitatea de returnare a acelei sume..

Daca... au trecut 3 ani de la data virarii acelei sume, se presupune ca, dreptul creditorului de a solicita plata acelei sume este prescris.

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Suma este destul de mare si nu am cum sa o platesc intrucat am probleme si cu bancile, iar ca bunuri am doar un apartament cu valoare mica , salariile al meu si al sotului;salariul sotului ar putea avea de suferit daca se merge in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare foloase necuvenite art 272 Jane Doe Bucuresti Jane Doe Bucuresti Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie foarte neplacuta si m-ar ajuta un sfat privind optiunile pe care le am. Fostul angajator a virat la lichidarea ... (vezi toată discuția)
Cum returnezi sume primite in plus , conf art 272 Jane Doe Bucuresti Jane Doe Bucuresti Cum se pot returna sumele primite dintr-o eroare a intocmirii documentelor de plata ale angajatorului? Intelegerea amiabila nu trebuie dovedita cu inscrisuri ? ... (vezi toată discuția)
Poprire integrala salariu sonyaillyes sonyaillyes Buna ziua, As avea si eu o intrebare: datorita unei datorii la u card de credit, mi-a fost pusa poprire pe cont. In data de 14.06.2010 mi s-a virat salariul ... (vezi toată discuția)