avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate contesta titlu de popietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate contesta titlu de popietate?

se poate contesta un titlu de propietate eliberat din 2007?problema ar fi in felul urmator;pe titlu suprafata terenului este de 3100 pe un extras din cartea funciceara din 1940 suprafata este de 3500 se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 09:00, 2 Februarie 2011
Buna seara !
Initiati actiune in instanta de modificare TP ... dar mai intai verificati care e suprafata reala pe care o stapaniti in fapt ...
pai suprafata este cea din titlu 3100mp doar ca verbal de la primarie am inteles ca nu se mai poate face nimic ca e tarziu ca au trecut 30 zile
Nu se poate introduce actiune in modificarea TP in baza extrasului de CF din 1940. Modificarea TP-urilor, prin instanta sau pe cale administrativa, se face doar in cazul erorilor materiale la scrierea titlului - cum ar fi: pentru retrocedare s-a prevazut o suprafata, iar pe titlu s-a scris, din eroare, alta suprafata, ori este gresit numele titularului, amplasamentul parcela, etc. (vezi legea 18/1991). Diferenta de teren existenta in cazul dvs. trebuia solicitata separat in baza unei legi a fondului funciar, ori, daca TP-ul este eliberat in baza legii 247/2005 (ultima lege aplicabila), cand ati primit raspunsul comisiei locale de fond funciar, in care vi s-a comunicat suprafata ce urma a vi se reconstitui, trebuia sa faceti contestatie in termen de 30 de zile la comisia judeteana, iar apoi sa mergeti in instanta.
Puteti introduce o actiune in revendicare imobiliara in instanta, prevalandu-va de cererea depusa in termen legal in baza legii 247/2005 (daca aceasta cerere exista)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare titlu de proprietate NEVERMORE NEVERMORE Vă rog să-mi spuneţi dacă: la formularea unei acţiuni - în instanţă - de modificare a unui titlu de proprietate ( în sensul radierii unei parcele ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren costi_mbd costi_mbd Am o suprafata de teren care in momentul de fata este ocupata de OIF, va intreb ce trebuie sa fac pentru a o recupera. (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate anulate de comisia judeteana OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI Comisia județena pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor în 2006 hotarește revocarea a 30 titluri de proprietate, teren ... (vezi toată discuția)