Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sotul meu,vrea sa-mi adopte fetita

nicu nu stiu cum sa incep,acum aproape 5 ani am nascut o fetita,dar fostul niki nu pot sa-i spun fostul sot...concubin....n-a mai vrut s0o recunoasca asa ca in certificatulde nastere al fetitei este o liniuta.acum 2 ani si 8 luni am cunoscut un om extraordin-ar ne-am casatorit si am mai facut inca o fetita,stotul meu a luat hotararea de a o adopta,de a o trece pe fata cea mare pe numele lui,este foarte greu pt ca nu stim ce si unde ar trebui sa mergem si cum sa actionam,as vrea daca se poate sa primesc un raspuns cat ma repede deoarece,fata creste si mereu intreaba de ce ea are alt nume si noi avem cu toti la fel.multumesc mult si astept cu nerabdare raspunsul dumeavoastra,mirabela moreni,dambovita
Incercati sa discutati problema adoptiei cu fostul concubin. Oricum termenul in care acesta ar fi putut sa va actioneze in instanta pentru tagada paternitatii a trecut. Oricum minora este in intretinerea si sub ocrotirea dvs si nu vad de ce nu ati putea demara inceperea procedurii de adoptie (asta pentru actualul dvs sot). Succes, caci aceste demersuri sunt destul de laborioase si consumatoare de timp............
monica.voinea a scris:

Incercati sa discutati problema adoptiei cu fostul concubin.

Doamna precizeaza ca in certificatul fetitei, la rubrica tata, este liniuta deci fostul concubin n-are nici o treaba cu adoptia. Parctic, din punct de vedere al legii, el n-are nici o legatura cu copilul.

Daca sotul dvs. doreste sa faca o adoptie atunci adresati-va Directiei de protectie a copilului din orasul in acre domiciliati si ei va vor explica ce trebuie sa faceti. In cazul dvs. e vorba de o adoptie in familie. Un site dedicat adoptiei www.adoptia.ro
Fiind vorba de adoptie in familie nu este necesar sa va adresati Directiei de protectie a copilului.
Depuneti cererea la tribunalul de domiciliu insotita de actele necesare. Actele necesare au mai fost scrise pe forum.
Sigur, mai exista varianta extrem de usoara a... recunoasterii.
Adica sotul dv. merge la starea civila si da o declaratie cum ca fata XY e fata lui si impreuna cu dv. e de acord ca numele de familie al fiicei sale sa fie Z.

Fara alte complicatii, procedura e usoara, dureaza putin si... produce aceleasi efecte.
Situatia va sta diferit numai daca fostul vine si are pretentii la copil, aici poate ar trebui sa discutati mai pe larg problema... Dar ar fi nevoie ca el sa faca cerere in instanta, test ADN...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmează să î-mi iau starea civila cu viitorul sot, dar am si o fetiță de 9 ani ,si as dori ca fetita sa treaca pe numele viitorului soț? Dan rotariu Dan rotariu Urmează să î-mi iau starea civila cu viitorul sot, dar am si o fetiță de 9 ani ,si as dori ca fetita sa treaca pe numele viitorului soț? Dar fetita este ... (vezi toată discuția)
Numele de familie GeorgianaCroitoru GeorgianaCroitoru Buna ziua, Am o fetita dintr-o relatie anterioară de 5 anișori. După 3 ani de stat in tribunal am reusit sa obtin custodia exclusivă și schimbarea ... (vezi toată discuția)
Adoptii elvira5 elvira5 Buna,as dori sa stiu daca este posibil ca fetita mea minora de 13 ani care o am incredintata spre crestere si educare,cu o sentinta jud. si irevocabila,e a ... (vezi toată discuția)