avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptii

Buna,as dori sa stiu daca este posibil ca fetita mea minora de 13 ani care o am incredintata spre crestere si educare,cu o sentinta jud. si irevocabila,e a mea( pentru ca si la documente ,pasaport nu mai am nevoie de semnatura fostului sot ) ,sa schimbe numele de familie: ori ia numele meu ori daca e posibila o adoptie de catre sotul meu actual(italian),noi santem toti in italia si formam o familie,avand un alt copil.va multumesc din suflet si va urez un an nou fericit la toti!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:43, 3 Ianuarie 2013
Daca tatal natural nu este decazut din drepturile parintesti aveti nevoie de acordul lui pt ca fata sa fie adoptata.
am subliniat faptul ca eu am toate drepturile asupra fetitei(nu mai am nevoie de semnatura si mi-a fost incredintata spre ingrijire si crestere)sau cel putin asa cred,cum este posibil sa stiu daca e decazut din drepturi?Multumesc frumos!!!
Faptul ca aveti incredintat copilul nu inseamna ca este decazut din drepturile paintesti. Tot o instanta poate hotari acest lucru....Concluzia este ca fostul sot al copilului dvs este parintele fetei, adica tatal natural, si trebuie sa si dea acordul pt adoptie, chiar daca dvs aveti sentinta prin care vi s a incredintat copilul dore crestere si educare,,,,,el tot tatal copilului ramane.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei- adoptie copilul celuilalt sot ana75cristina ana75cristina As dori sa imi spuneti daca este posibil ca un parinte sa dea semnatura in favoarea celuilalt pentru a trece copilul pe alt nume. Mai concret in urma ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil minor dupa divort vmr_mmc vmr_mmc Buna ziua, Am divortat si prin sentinta de divort definitva si irevocabila, custodia minorului mi-a fost incredontata in exclusivitate mie,fara nici un ... (vezi toată discuția)
Renuntare paternitate tzicsor tzicsor Buna ziua, am o intrebare legata de renuntarea la paternitate. Pe scurt: sotii sunt divortati de 5 ani, minorul ( o fetita acum in varsta de 15 ani ) a fost ... (vezi toată discuția)