Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

auto ca donatie

Daca o manastire, primeste ca donatie 2 auto, ea are dreptul sa le vandasau sa le doneze mai departe dupa o anumita perioada de timp?
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2008
George_Nistor, utilizator
Sigur ca da , donatia reprezinta un act autentic ce transmite proprietate asupra bunului ,astfel incat donatarul devine proprietar exclusiv.
Donatia poate fi pura si simpla sau afectata de modalitate , de exemplu de o sarcina.
In cazul in care ea este afectata de o sarcina , in momentul realizarii acesteia actul se va consolida retroactiv , donatarul devenind proprietarul bunului in momentul realizarii sarcinii.
Sigur ca donatarul , fiind proprietarul exclusiv al bunului donat le poate instraina prin acte juridice , fie ele de vanzare-cumparare, fie ele de donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitat cosmin zaharia cosmin zaharia Buna ziua, intampin si eu o problema legata de un act de vanzare-cumparare. Am la vanzare un apartament de 2 camere, la care am gasit un cumparator prin ... (vezi toată discuția)
Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)
Donatie,chiar contract de vanzare cumparare LUMITM LUMITM Mama mea detine o casa si ar vrea sa i-o doneze fratelui meu.In contractul de donatie se poate insera o caluza prin care sa se specifice ca respectivul bun ... (vezi toată discuția)