avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma

Buna ziua,
Am un SRL din 2009 cu obiect de activitate confectii metalice, domeniu care nu prea merge in aceasta perioada de criza, si evident ca nici SRL-ul meu nu a avut prea mare activitate si nici nu are. Astfel nu am reusit sa achit datoriile la stat care in momentul de fata se ridica undeva la 5-6000 ron cu tot cu penalizari. Doresc sa inchid acest SRL, dar nu am in acest moment banii necesari sa ajung la zi cu datoriile. Doresc sa stiu daca am posibilitatea sa inchid firma si sa achit datoriile in timp dar fara sa mai fiu penalizat, sau daca exista vreo procedura de faliment prin care sa pot face acest lucru. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cretzuh , utilizator 18:46, 10 Februarie 2011
Depuneti la Tribunal cerere de deschidere a procedurii insolventei avand in vedere dificultatile financiare ale firmei.
Dupa deschiderea procedurii, nici o dobanda, majorare sau penalitate nu vor putea fi adaugate creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii.
si in momentul in care se finalizeaza acest procedeu de insolventa, ce se intampla cu datoriile catre stat? Sunt obligat sa le platesc la acel moment? Se pot reesalona pe o perioada mai mare de timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma, datorii, forfetar Melidna12 Melidna12 Buna ziua! Ce modalitate de inchidere, declarare faliment, etc are o firma care nu a avut nici un fel de activitate dar din cauza neglijentei asociatilor a ... (vezi toată discuția)
Srl cu probleme Pena Pena Buna seara, Intr-un SRL cu doi asociati( 50% si 50%) s-au adunat datorii de cca 70000 ron fata de stat(tva, impz pe sal,cas, cass, somj..).Fata de furnizori ... (vezi toată discuția)
Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)