avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs divort

In urma sentintei de divort prin care fostul sot era de acord sa imi pastrez numele de familie,a facut apel la sentinta,dorind sa retraga acest nume.Pot s aimi pastrez in continuare numele lui ? Cum s-ar putea solutiona ?
De asemena s-a stabilit sa imi plateasca o pensie alimentara de 100 ron,pentru copilul minor incredintat spre intretinere si crestere mie.Refuza categoric sa plateasca.Cum as putea obtine acest drept ?Mentinonez ca sentinta a fost data pe data de 19 oct si nu a platit nici un leu inca.
Cel mai recent răspuns: Iris_64 , utilizator 12:39, 15 Februarie 2011
Dupa ce hotararea de divort ramane defintiva il puteti executa pentru
pensia neplatita.
Dna.Iris,insistati in ai explica ex-sotului,ca doriti sa-i pastrati numele,numai spre binele copilului (pentru a fi ferit de rautatile si intrebarile celorlalti copii). Cit despre banii de intretinere ai micutului,ce nu intelege in ai aloca?Ce fel de parinte se simte?
Sincer imi pare foarte rau,ca sunteti apasata de astfel de probleme.Va doresc sa rezolvati cu succes neajunsurile cu ex-sotul in cel mai scurt timp.:luck:
pt neplata pensiei ii puteti face plangere penala pt abandon de familie, la politie sau parchet.
daca instanta nu va incuviinta sa-i purtati numele fostului sot, dupa ce reveniti la numele avut inainte de casatorie, il puteti schimba apoi pe cale administrativa in cel purtat de copil
multumesc pentru raspuns
Am avut deja o prima infatisare pt apel iar avocata mea a amant pe motiv ca vrem sa aducem dovezi in sensul ca sunt o persoana publica si lucrez cu multi clienti care ma stiu sub acest nume.Desigur ca mai exista argumente in acest sens,eu administrez anumite fonduri pe un user format din numele de familie,dar nu vreau s aintru in amanunte pt ca e un site public.
In ceea ce priveste convingerea sotului...nu putem colabora sub nici o forma,intrucat refuza sa vorbeasca cu mine ,chiar si cand apar probleme legate de copil.Va urma un partaj destul de dificil si daca veti avea amabilitatea sa imi raspundeti voi reveni cu cateva amanunte si intrebari legate de partaj.Precizez acum doar ca am avut un sot intretinut de mine de 5 ani si inca imi cere bani pt anumite bunuri ,netinand cont ca acest aprtaj afecteaza starea psihica si materiala a copilului.
Multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele de familie in urma divortului radu1982 radu1982 buna ziua. in urma divortului care sa incheiat anul trecut in luna martie fosta sotie a cerut dreptul de a reveni la numele de familie avut inaintea casatoriei ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila! GHIGU GHIGU Buna seara ! Revin pe forum cu probleme referitoare la divortul meu,avand cateva elemente noi.Deci incepand cu data de 20 mai sentinta de divort a devenit ... (vezi toată discuția)
Divort, greseala judecatorie, alocatie copil Kprice Kprice Buna ziua. As dori sa stiu daca exista premiza de a fi dat in judecata de fosta sotie pentru neplata alocatiei copilului in urma unei greseli de ... (vezi toată discuția)