avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, greseala judecatorie, alocatie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, greseala judecatorie, alocatie copil

Buna ziua.
As dori sa stiu daca exista premiza de a fi dat in judecata de fosta sotie pentru neplata alocatiei copilului in urma unei greseli de dactilografiere a unei decizii judecatoresti.Iata faptele:
Am divortat in luna ianuarie a acestui an.In actiunea de divort intentata de mine,am specificat ca daca sotia doreste sa isi pastreze numele actual cel de BUGEAC,nu am nimic impotriva.In actele depuse ulterior de aceasta,ea a specificat ca doreste revenirea la numele de fata,acela de ANGHEL.Am cazut de acord asupra tuturor aspectelor,inclusiv a numelui si am comunicat asta instantei.Pana aici toate bune.
In decizia primita acasa,cu surprindere am constatat urmatorul lucru:instanta hotaraste ca sotia sa pastreze numele de BUCEAG (atentie !! numele meu fiind BUGEAC!!).Am vorbit cu fosta sotie daca e ceva in neregula si a revenit asupra deciziei,mi-a spus ca nici ea nu pricepe ce s-a intamplat.Ok.
Acum intervine urmatoarea problema:
Judecatoria a facut adresa catre casa de pensii pentru a mi se face poprire pe pensie,exact suma care o am de platit,reprezentand alocatia copilului.Casa de pensii a facut acest lucru numai ca,in martie am primit o hartie prin care sunt anuntat ca banii pentru alocatie imi vor fi retinuti dar nu vor fi virati catre copil,pentru ca:in baza de date a casei de pensii prenumele,cnp si adresa corespund cu ceea ce s-a trimis de la judecatorie ,insa numele nu :BUGEAC-BUCEAG.Acestia au facut o adresa catre judecatorie pentru lamurirea situatiei,urmand ca abia apoi,dupa ce se vor lumina,vor vira banii catre copil.Eu am vorbit cu cei de la casa de pensii,mi s-a spus sa trimit o copie CI si un talon de pensie,ceea ce am si facut.Nu s-a intamplat nimic.Probabil asteapta lamurirea de la tribunal.
In fine,revin cu intrebarea,pot fi dat in judecata pentru neplata alocatie..daca motivele nu depind de mine?
Vă multumesc anticipat.
Pana la urma, sotia ce vrea in legatura cu numele si ce scrie in hotarare.. sa revina sau sa-l pastreze pe cel dobandit. Functie de ce aveti in acte, va trebui ori sa atacati hotararea ( sotia) , ori sa ceara tot dansa indreptarea erorii materiale.
In legatura cu pensia, dvs va sunt retinuti banii.. cred ca si sotia intelege ca nu impotriva dvs trebuie sa se indrepte.
Vă mulțumesc frumos de răspuns.
În convorbirea avută ulterior cu ea despre această eroare,mi-a replicat că nici ea nu înțelege ce s-a întâmplat,confirmându-mi faptul că ea nu a revenit asupra deciziei de a pastra numele.Ea dorește revenirea la numele purtat anterior,în decizie se precizează păstrarea numelui meu.Mă gândesc că există posibilitatea ca și ea să fi primit o hârtie de la Casa de Pensii cum că mi s-ar reține banii dar nu i se pot vira.Ea m-a amenințat frecvent cu darea în judecată pentru varii motive,de aceea am vrut să văd o părere autorizată,ca să știu la ce să mă aștept.Deci,în concluzie,ea cu judecătoria are de reglat conturile în privința plății pensiei alimentare?
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
Kprice, utilizator
Ce ati primit dvs, a primit si dansa. Dansa trebuie sa atace hotararea si sa ceara revenirea la numele anterior daca asta vrea. Abia dupa legalizarea hotararii va putea sa-si schimbe buletinul. Pana atunci doar daca are noroc, va primi pt o luna- doua pe numele actual.
sotia ar fi trebui sa afca o rectificare de hotarare. in cazul in care ar fi pastrat numele de FATA trebuia sa faca recurs asa ca nu riscati nimic, desi ati fi putut da bani astia direct copilului nu trebuia sa fi retina casa de pensii. ca nu l-a facut singura.
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.

Alte discuții în legătură

Greseala in redactare hotarare instanta doru anghel doru anghel am avut proces de divort. azi a venit hotararea am vazut hotararea pe scurt mai devreme pe site-ul judecatoriei. si le-am scris ca e o greseala Anume ca ... (vezi toată discuția)
Divort - eroare judecator MariaMihai15 MariaMihai15 Buna ziua! Am divortat in 2004. Am solicitat in instanta pastrarea numelui din casatorie, fostul sot a fost intrebat in instanta daca consimte si a zis da. ... (vezi toată discuția)
Intampin greutati la preschimbarea cartii de identitate Anjelique Anjelique In urma cu doua luni m-am prezentat la evidenta populatiei pentru a-mi preschimba cartea de identitate .Dupa ce am depus toate actele necesare , domnul agent ... (vezi toată discuția)