Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

Buna ziua ,as dori sa va intreb daca marirea pensiei care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2011 este valabila si pt. pensia de invaliditate ,mentionez ca am lucrat in grupa antai de munca zece ani.Multumesc
Cel mai recent răspuns: stavarion16 , utilizator 15:06, 14 Februarie 2011
Cu ce data(luna) si in ce an,v-ati deschis dreptul la pensie de invaliditate ?
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Carp Mircea, utilizator
Am fost pensionat la 1 februarie 2009.
Nu beneficiati de acesta majorare.Vi s-a aplicat O.U.G.209/2008 direct la deschiderea dreptului la pensie de invaliditate.Uitati-va la punctul (G) din decizie.De acesta majorare beneficiaza doar cei care si-au deschis dreptul la pensie pana la 02/11/2008inclusiv.
Va multumesc.O zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand voi primi restanta de 50% din punctajul suplimentar pentru activitatea in grupa i de munca? alexandruteutisan alexandruteutisan In anul 2008 am esit la pensie, la limita de virsta (50 ani) am lucrat 30 ani din care 14 ani si 8 luni grupa 1. Cind sau calculat grupa, am primit numai pe 7 ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca bluciana bluciana buna ziua, tatal meu a iesit la pensie in noiembrie 2009, are 19 ani si 3 luni de grupa 1, va beneficia de majorare? (vezi toată discuția)
Pensii majorate andryzs andryzs Pt. activitate de munca gradul II intre anii 1981-2001 se aplica majorare la pensii in anul 2011 ? mentionezi ca ca persoana in cauza beneficieaza de pensii ... (vezi toată discuția)