avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sfat la un Litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sfat la un Litigiu de munca

Am nevoie de un sfat din partea dumneavoastra in urmatorul caz.
Persoana x este concediata de catre firma angajatoare, si face contestatie la decizia de concediere.
Persoana x nu a avut fisa postului si nici fisa medicala, de asemenea firma angajatoare nu avea state de plata. Pt aceasta persoana x a facut plangere la ITM, iar in urma controlului firma angajatoare a fost amendata.
Persoana x nu a primit banii pt o luna lucrata si nici salarul compensatoriu conform CIMNN.

Persoana x a cerut in instanta repunerea pe functie sau plata drepturilor salariale pe o luna+un salar compensatoriu si banii de concediu.

Dupa 3 luni de la inceperea procesului, persoana x primeste in cutia postala o scrisoare din partea firmei angajatoare in care se specifica ca in data de xxxxxxx persoana x sa se prezinte la sediul firmei angajatoare pt a incasa drepturile banesti restante.

Daca ridica banii dosarul se inchide nu, deoarece firma angajatoare poate sa faca dovada ca a achitat drepturile banesti restante.

Persoana x nu vrea sa ridice acei bani si doreste ca procesul sa mearga in continuare si sa ceara repunerea in functie.

As vrea sa stiu ce se poate face in continuare, sau cum se incheie?.. sau sfaturi in aceasta privinta, ce se va mai intampla in continuare. Cine va castiga litigiul?
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: andrei_coma , utilizator 18:49, 14 Februarie 2011
Poate ridica sumele de bani restante, insa poate solicita in continuare anularea deciziei de concediere si reintegrarea pe postul detinut anterior, inclusiv salariile pana la repunerea in functie.
av.tonicadaniela a scris:

Poate ridica sumele de bani restante, insa poate solicita in continuare anularea deciziei de concediere si reintegrarea pe postul detinut anterior, inclusiv salariile pana la repunerea in functie.

Spuneti-mi va rog , se poate face o cerere in acest sens, si ce art se poate invoca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarare definitiva. am hotarare definitiva ( 27.10.2023 ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 nerespectare hotarare definitiva. Am hotarare definitiva ( 27.10.2023 )a CA Brasov pentru reintegrare in munca si plata salariilor si tuturor drepturilor ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere .... Hermes Hermes buna ziua. Sunt concediata cu 01.04.2010. Daca contest decizia de concediere care a avut ca motiv desfiintarea postului art. 65(1) din CM ce sorti de ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat eueleu eueleu Am mai multe intrebari cu referire la angajarea unui fost angajat ncare in urma unei sntinte judecatoresti sa decis repunerea in functie. Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)