avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare srl
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare srl

Buna ziua!, am un SRL si sunt asociat unic al acesteia din 2004. Nu am avut activitate decat vre-un an de zile, nu am datorii, firma e curata, odata cu impozitul forfetar am suspendat-o, adica in iulie 2009. Contabila imi depune la 6 luni declaratiile pe zero. Ma intereseaza modalitatea de a lichida aceasta firma. Daca nu o sa mai depun declaratiile in timpul suspendarii activitatii, firma poate fi dizolvata din oficiu?
Daca astept pana se termina cei 3 ani din perioada de suspendare a activitatii, pentru a o putea lichida trebuie sa-i deschid activitatea. Asta inseamna inca o gramada de bani care drept sa va spun se duc pe apa sambetei.
Dati-mi va rog un sfat , am descchis aceasta firma cand tot romanul era mandru ca are o firma, dar numai cheltuieli am avut si vise naruite.
Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: nity , utilizator 08:17, 17 Februarie 2011
Puteti cere la registrul Comertului dizolvarea societatii si apoi lichidarea .Sunt doua etape in care veti achita taxe si veti depune acte ( bilanturi etc .)durata este de peste 6 luni iar taxele vreo 2500 lei.
Multumesc! este totusi aberant sa platesc atatia bani. Nici macar nu-i am pe stoc. Este mai bine sa incep operatiunea cand firma este suspendata, sau sa astept pana ce se termina periaoda de 3 ani de suspendare. Daca nu mai depun bilanturile nu se inchide din oficiu. ?
Eu fiind asociat unic , am inteles ca nu trebuie lichidator, ca si acesta trebuie platit destul de mult.
Multumesc inca o data!
După câte ştiu eu dacă nu depuneţi bilanţul la O.R.C. aceştia din oficiu dizolvă societatea, iar dacă în 6 luni nicio persoană interesată nu solicită desemnarea unui lichidator societatea se radiază tot din oficiu.
Daca nu o sa mai depun declaratiile in timpul suspendarii activitatii, firma poate fi dizolvata din oficiu?

NU in conformitate cu art 237

Daca astept pana se termina cei 3 ani din perioada de suspendare a activitatii, pentru a o putea lichida trebuie sa-i deschid activitatea

NU
Avand in vedere ca firma e curata puteti sa o dizolvati , radiati in 2 etape
La radiere va trebuie un Certificat de atestare fiscala - fara datorii
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
Adrian Stoica, Practician in insolventa
Art. 237. - (1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:

b) societatea nu a depus, în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situaţiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comerţului;

Deci nedepunerea situaţiilor financiare atrage dizolvarea din oficiu.

alin. (8) al aceluiaşi articol arată că

(8) Dacă judecătorul delegat nu a fost sesizat, în condiţiile alin. (7), cu nici o cerere de numire a lichidatorului în termen de 3 luni de la expirarea termenului prevăzut la alin. (7), persoana juridică se radiază din oficiu din registrul comerţului

Astfel că, dacă nu s-a solicitat desemnarea unui lichidator, în temeiul textului de lege indicat mai sus, societatea se radiază din oficiu.

Alte discuții în legătură

Depunere bilant stegeran_b stegeran_b Am o firma suspendata din februarie 2010 pe care nu vreau sa o mai activez. daca nu depun bilanturile de acum inainte ce se intampla? o radiaza din oficiu daca ... (vezi toată discuția)
Radiere srl orlandoseb orlandoseb cum se face radierea unei firme care nu a avut activitate niciodata? firma a fost înfiintată în anul 2005 au fost depuse declaratii ca nu a avut ... (vezi toată discuția)
Am un srl ce nu a functionat niciodata erdogan erdogan in 2002 am deschis un srl, nu a functionat niciodata, intre 2003-30.09.2006 a fost suspendat.De atunci nu am mai depus nici un formular pe nicaieri,sperand ca ... (vezi toată discuția)