avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... import
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

import

Buna seara.
Am deschis un SRL cu cod CAEN unic (activitati referitoare la sanatatea umana) si doresc sa fac achizitii din import pentru dotare. Pot face asta direct sau am nevoie de intermedierea unei societati de import-export?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 17:25, 13 Martie 2011
Puteti achizitiona bunurile necesare desfasurarii activitatii si direct de la furnizori externi.
Indiferent daca fac sau nu parte din Uniunea Europeana ?
Importul il puteti face direct dar la vamuire cred c-ar fi indicat sa folositi un comisionar vamal pentru ca sunt anumite proceduri pe care acesta le cunoste foarte bine. TVA - ul il platiti in vama.
Daca tranzactia este intracomunitara va trebui sa sa va inscrieti in Registru Operatorilor Intracomunitari( pentru decontul de TVA)
Daca furnizorul este din afara Uniunii Europene veti plati si taxe vamale.
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Importuri !!! stefpasca stefpasca Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Decont tva mihaela.aivanese mihaela.aivanese Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)