avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA importuri !!!
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

importuri !!!

Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a garantat in numele nostru plata taxelor, fara a achita ceva. Dupa vamuire, a rezultat taxe vamale "0" si TVA 19 % , (procent TVA Austria),. Comisionarul a insistat pe aceasata varianta (si nu pe cea clasica, adica vama Romania, platit TVA vama 24 %, ridicat marfa) , pt ca am avea posibilitatea sa nu platim TVA-ul si sa-l regularizam la decontul acestuia in D 300. Stie cineva, daca e corect sau nu aceasta varianta si eventual cu evidentierea in contabilitate a acestor operatii.
Multumesc ! .
Cel mai recent răspuns: stefpasca , utilizator 09:24, 7 Iulie 2011
da, practic importul s-a realizat in austria de catre comisionar.
mai departe acesta va livreaza marfa, avand loc o livrare intracomunitara pentru el si o achizitie intracomunitara pentru dvs.
inregistrati taxare inversa si decl. operatiunea in decl. 390.
(asta daca am inteles eu bine speta dvs. si nu cumva dvs. ati actionat ca importator in austria prin reprezentant fiscal - comisionar)
Multumesc mult pentru ajutor !!! Totusi trebuie sa fac o remarca. Facturea mea ramane cea de la furnizorul din Elvetia, iar pe DVI, este trecut la rubrica furnizor firma din Elvetia, iar la cumparator firma din Romania. Comisionarul doar a vamuit marfa in Austria, nu a cumparat-o ca apoi sa mi-o revanda.
In acest caz trebuie sa fac doar taxare inversa, sau trebuie totusi sa evidentiez si sa platesc TVA-ul aferent. Natura marfii achizitionate nu necesita taxe vamale , doar TVA
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import cu factura din ue stematud stematud Achizitionam materiale de la un furnizor din UE, cu cod valid de TVA intracomunitar, la el in tara. Materialele vin dintr-o tara non UE, noi ne ocupam de ... (vezi toată discuția)
Import din china prin viena-procedura? dianna dianna Buna ziua, Am un caz: fac import de marfa din China , cu vamuire la Viena, si marfa ajunge la Cluj, printr-o firma care face si transportul si se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Intracomunitar sau nu? lucianrom lucianrom Buna ziua, Am urmatoarea problema: O firma din ro platitoare de tva face un import din china in austria. Firma din ro primeste ca documente dvi de pe ... (vezi toată discuția)