Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

societate de turism

am deschis o societate de turism neplatitoare de tva ,activitatea mea consta in organizarea de excursii externe ,contactez furnizorii de transport ,fac rezervarile la hotele din diferite tari acestea imi trimit facturile eu achitprin banca sau si numerar daca mai sunt diferente ,in contabilitate cam asa procedez facturi furnizori 462=401 si facturez la clientii mei 4111=462 plus comisionul agentiei mele 4111=704 si 4427 de la finante mi sa spus ca tb sa ma declar neaparat platitor de tva si sa ma inscriu in registrul operatorlor comunitari!!!!!:P eu consider ca nu tb deoarece agentiile de turism au un regim special, si nicaieri nu mi sa cerut codul de tva in strainatate la la celelalte prestari de servicii si livrari?
cine ma poate ajuta si pe mine?:O
Cel mai recent răspuns: dcristinica , utilizator 00:16, 16 Februarie 2011
Ai grija mare ce hartii semnezi.
In decursul zilei de azi iti voi da cu aproximatie toate datele necesare.
multumesc
in general serviciile intermediate de catre agentiile de turism se refera la operatiuni care nu se incadreaza la art. 133, alin 2 din codul fiscal, deci pentru care nu se aplica regula standard B2B.
in ROI are obligatia sa se inscrie persoana impozabila care beneficiaza de servicii pentru care se aplica prevederile art. 133, alin 2 cod fiscal
pe cale de consecinta, avand in vedere ca dvs. vi se factureaza servicii de cazare hotel si/sau servicii de transport calatori, care se incadreaza la art. 133, alin 4, nu consider ca sunteti obligata sa va inregistrati in scopuri tva intracomunitar cf art. 153^1 cod fiscal si nici sa va inscrieti in ROI.

o zi buna!

edit: totusi nu am inteles ce este cu acel "4427" din nota contabila prezentata mai sus de dvs.!! parca ziceati ca nu sunteti platitoare de tva, nu?
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
jester, utilizator
multumesc mult pt raspuns, deci o sa devin platitor de tva in momentul in care o sa depasesc cifra de afaceri conform plafonului.In privinta tva-ului mii de scuze am gresit ,l-am scris din instinct nu are ce cauta .Astazi am facut adrese oficiale la ceccar si la finante sa imi dea si ei un raspuns ,ce-i scris e sfant.
inca o data multumesc
toate cele bune!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire cifra de afaceri agentie de turism detailista camimiha15 camimiha15 Speta : Sunt contabila la o agentie de turism platitoare pe venitul microintreprinderilor - DETAILISTA , ( care vinde pachete turistice standard pregatite ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre monografia contabila a unei agentii de turism cu tva idr idr buna ziua, va rog sa ma ajutati cu monografia contabila a unei agentii de turism cu tva: - inregistrarea facturii de la furnizor extern membru UE ... (vezi toată discuția)
Tva firma de turism serbananca2000 serbananca2000 Cum ne inregistram in decontul de tva la o firma de turism (care se incadreaza la art.152 din codul fiscal) si al carui furnizor de servicii turistice este din ... (vezi toată discuția)