avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva firma de turism
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva firma de turism

Cum ne inregistram in decontul de tva la o firma de turism (care se incadreaza la art.152 din codul fiscal) si al carui furnizor de servicii turistice este din Bulgaria? Mentionez ca pe langa facturile (emise de furnizor) cu servicii de cazare, avem si facturi cu servicii de transport de persoane. Facem taxare inversa? Trebuie sa facem declaratia 390? Trebuie sa ne inscriem in Registrul Operatorilor Intracomunitari?
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 11:23, 15 Decembrie 2010
pe factura din bulgaria ar trebuie sa apara tva bulgaresc.
serviciile de cazare si transport calatori se incadreaza la exceptiile de la art. 133, alin 4, litera a si b si nu necesita declararea in 390 sau inscrierea in ROI.
Factura nu ar trebui sa fie din Bulgaria(doar furnizorul de servicii al agentiei este din Bulgaria). Daca agentie de turism este din Romania si factureaza pachet turistic extern in Bulgaria=nu factureaza TVA.
Ultima afirmatie a colegului referitoare la decl.390 si ROI =corecta.
(5) În cazul în care livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în beneficiul direct al clientului sunt realizate în afara Comunităţii, serviciul unic al agenţiei de turism este considerat serviciu prestat de un intermediar şi este scutit de taxă. În cazul în care livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în beneficiul direct al clientului sunt realizate atât în interiorul, cât şi în afara Comunităţii, se consideră ca fiind scutită de taxă numai partea serviciului unic prestat de agenţia de turism aferentă operaţiunilor realizate în afara Comunităţii.

deci serviciul este scutit de taxa doar daca serviciile in beneficiul clientului sunt realizate in spatiul extracomunitar.

d-na se referea la serviciile facturate de furnizorul din bulgaria, nu la serviciile furnizate de firma de turism catre client.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

locul prestarii serviciilor janis janis O agentie de turism din Romania vinde pachete turistice (cazare, masa) unor persoane neimpozabile din Romania, furnizorul serviciilor fiind o agentie din ... (vezi toată discuția)
Ag. turism rodicasuta53 rodicasuta53 Buna ziua! As avea si eu o intrebare:daca la facturile emise de agentia de turism se colecteaza tva??,inteleg ca pe factura nu se trece tva,dar pe dif dintre ... (vezi toată discuția)
Intrebare rodica53 rodica53 Firma de turism....daca ma poate ajuta cineva..in ce situatii se elibereaza facturi cu tva????biletele de avion si biletele ptr sejur in romania sunt ... (vezi toată discuția)