Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare ipoteca

va rog sa-mi spuneti in cazul unui credit ipotecar la schimbarea unei ipoteci de pe un imobil , pe alt imobil , cum se calculeaza valoarea ipotecii pe care o platim la notar , daca creditul este achitat in proportie de 80%? Am inteles ca se calculeaza tot la valoarea creditului initial ,ceea ce nu mi de pare in regula. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 14:42, 15 Februarie 2011
Atunci cind se face o "schimbare" de ipoteca, in fapt se realizeaza o noua ipoteca, urminda ca dupa indeplinirea formalitatilor de publicitate, banca sa dea proprietarului primului imobil accordul privind radierea primei ipoteci.
Deci, fiind o noua ipoteca, ea se va taxa la valoarea creditului garantat prevazut in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca bcr vedea1 vedea1 Buna ziua ! In urma achitarii integrale a unui credit ipotecar de la BCR am solicitat la banca radierea ipotecii care a constituit garantia creditului . De ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca. onorariu notarial si taxa cf alina_valentina alina_valentina Buna ziua, As dori sa aflu cat este taxa notariala pentru radiere de ipoteca? Se poate efectua radierea de ipotedca si la alt notar decat cel care a ... (vezi toată discuția)
Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)