avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii pensionar-angajat D112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

pensionar-angajat D112

Buna ziua,

Avem un angajat cu CIM care este pensionar.Pentru el nu se retine contributia individuala de somaj cf.art.18 al Legii 76/2002.La declaratia 112 am integistrat acest contribuabil cu toate conditiile (pensionar si neasigurat pentru aceasta contributie) si mi se modifica si contributia angajatorului.Daca incerc sa modific manual nu se valideaza declaratia ,apar erori.Intrebarea este cum pot sa inregistrez contrubutie individuala 0 si contributia angajatorului care rezulta din calcul?Prevederea din Legea 76 cf.careia pensionarii nu sunt asigurati in sistemul asigurarilor de somaj este in vigoare.S-a modificat acest aspect,exixsta alta prevedere in acest sens?
Cel mai recent răspuns: vica.1960 , utilizator 00:16, 16 Februarie 2011
Pentru pensionari angajati cu CIM nu se plateste contributia la somaj 0.5% nici de angajat nici de catre angajator. De aceea Legea 76 prevede ca pensionarii nu sunt asigurati in sistemul asigurarilor de somaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 martady martady buna ziua. va rog sa ma ajutati putin: am un angajat pensionar cu 1/2 norma adica 4 ore / zi, stiu ca pentru el nu trebuie sa retin contributie pentru somaj, ... (vezi toată discuția)
Plata contributii la somaj (0.5%) pentru pensionari paralela2015 paralela2015 Buna ziua, Stiind ca atat angajatorul cat si angajatul datoreaza la bugetul asigurarilor pentru somaj o contributie de 0.5%, va rog sa-mi spuneti daca pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 pensionari Andreea_Ius Andreea_Ius Buna seara, Spuneti-mi, va rog, ce trebuie sa completez in declaratia 112 pentru pensionari pentru o asociatie de proprietari, in conditiile in care ei ... (vezi toată discuția)