avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere platite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere platite

Este legal sa se prevada prin regulamentul intern al firmei, un numar mai mic de zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite fata de cele prevazute in contractului de munca colectiv unic la nivel national?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 17 Februarie 2011
Poate interveni, eventual, un contract colectiv de munca la nivel de ramura sau la nivel de unitate, care sa reglementeze alte cuantumuri decat contractul colectiv de munca.
De principiu, insa, clauzele situate sub minimul legal sunt lovite de nulitate.
Dar acum va intreb eu pe dumneavoastra?
La care Contract colectiv de munca faceti referire? Ca la nivel national nu avem...
Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

In lipsa unui ccm , atunci pot fi stabilite prin R.I. ... atata timp cat nu mai exsta CCMN, atunci nu vad nicio ilegalitate ca prin R.I. sa se stabileasca un numar mai mic de zile decat era prevazut in CCMN a carui neexistenta este sustinuta de Minsiterul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie ileanacs ileanacs Buna ziua. Pentru mine este inca neclar: CCMN 2007-2010 este inca in vigoare ? Se aplica CCMN 2011-2014? Sau nici unul din acestea? Ca sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie bonaparte bonaparte as dori sa stiu daca se mai acorda niste zile libere cand te casatoresti si eventual niste bani ? in sectorul privat este ceva ce ii obliga la asa ceva , sau ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)