avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare proces in baza legii insolventei. Astept ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare proces in baza legii insolventei. Astept pareri si ajutor.

Intr un proces de contestare a unei decizii de concediere - nu a fost specificata instanata si termenul de atac, nu a fost transmisa angajatului sub nicio forma - emisa de o societate aflata in insolventa, incheierea ultimei sedinte a fost :

Instanta pune in discutie suspendarea cauzei in baza art 36 din legea 85/2006 si art 243 pct 5 cpc
Contestatorul pune concluzii de respingere
Intimata pune concluzii de admitere a cererii
INSTANTA
Avand in vedere ca prin incheierea de sedinta din data de ...05.2010 in dosarul nr .... a Tribunalului s a deschis procedura generala de insolventa impotriva debitoarei ... (intimata in acest caz) si disp art 36 din legea 85/2006
potrivit carora la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului, urmeaza a suspenda cauza.
Instanta va avea in vedere si disp. art 78 CM conform carora "in cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanata va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unor despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul", indiferent daca exista sau nu o solicitare a partii cu privire la plata despagubirilor.
DISPUNE
Suspenda cauza in baza art 36 din legea 85/2006 privind procedura insolventei.


Ce mai pot face in acest caz ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
PS: Firmele aflate in insolventa pot face chiar ce vor ? Decizia nu intruneste nici una din conditiile legale si nu mi a fost comunicata. Toate procesele se opresc din cauza acestei legi idioate ?
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
georgedr72, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgedr72 , utilizator 07:52, 14 Iunie 2011
Posibil sa va aflati in eroare.Nu stiu cat de grava ar putea fi, insa...in momentul in care este admisa cererea de deschidere a procedurii insolventei, instanta numeste un administrator judiciar/lichidator care va "gestiona" intreaga procedura.

Acea lege nu este idioata...pentru ca dvs. nu cunoasteti continutul acesteia.

Cititi disp. art.37 din legea nr.85/2006 si va veti lamuri.
Nu inteleg unde este eroarea. Nici ce legatura are "gestiunea".

Imi mentin parerea. Cunosc continutul, poate ca nu l rastalmacesc asa bine (sunt inginer...)

Art. 37
In vederea aplicarii prevederilor art.36, prin sentinta de deschidere a procedurii judecatorul-sindic va dispune comunicarea acesteia catre instantele
judecatoresti in a caror jurisdictie se afla sediul debitorului declarat la Registrul comertului si tuturor bancilor unde debitorul are deschise conturi.


Tot nu m am lamurit.
Astept in continuare si alte opinii.
Daca prin cererea de chemare in judecata a insolvabilului (angajator) s-a solicitat anularea deciziei de concediere/si plata salariului cuvenit si nu s-au solicitat doar plati salariale, solutia sectiei de litigii de munca, de suspendare a cauzei este gresita si poate fi atacata cu recurs,.... dar cum a fost pronuntata in sedinta publica din 5.2010....nu mai sunteti in termen.
Solutia instantei sesizata cu judecarea contestatiei impotriva deciziei angajatorului este eronata pentru ca art. 36 din legea insolventei se refera la creante evaluabile in bani.Tribunalul trebuia sa judece, pentru a in functie de solutia din litigiu se putea stabili daca la data deschiderii procedurii de insolventa contestatorul mai era sau nu angajat al societatii si drept consecinta a acestui lucru era inscris la masa credala cu cuantumul salariului .
La aceasta data, cred ca sunt tardive astfel de cereri, dar a-ti putea lua legatura cu administratorul judiciar ( lichidatorul) angajatorului.
A-ti putea incerca o repunere a cauzei pe rol sustinand cele aratate mai sus, insa nu mai sunteti in termen pentru inscrierea la masa credala in procedura de faliment.
POPEA ADINA-BIANCA a scris:

Daca prin cererea de chemare in judecata a insolvabilului (angajator) s-a solicitat anularea deciziei de concediere/si plata salariului cuvenit si nu s-au solicitat doar plati salariale-am solicitat numai anularea deciziei de concediere-, solutia sectiei de litigii de munca, de suspendare a cauzei este gresita si poate fi atacata cu recurs,.... dar cum a fost pronuntata in sedinta publica din 5.2010-in mai 2010 a intrat in insolventa; procesul de anulare a deciziei a avut ultimul termen pe 11 febr a.c., cand a intervenit suspendarea-....nu mai sunteti in termen.
Solutia instantei sesizata cu judecarea contestatiei impotriva deciziei angajatorului este eronata pentru ca art. 36 din legea insolventei se refera la creante evaluabile in bani-se pare ca au legat asta cu art 78 din cm, citat mai sus; altfel, nu exista logica-.Tribunalul trebuia sa judece, pentru a in functie de solutia din litigiu se putea stabili daca la data deschiderii procedurii de insolventa contestatorul mai era sau nu angajat al societatii si drept consecinta a acestui lucru era inscris la masa credala cu cuantumul salariului . - nu vreau decat anularea deciziei ilegale-
La aceasta data, cred ca sunt tardive astfel de cereri, dar a-ti putea lua legatura cu administratorul judiciar ( lichidatorul) angajatorului.-nu vreau decat anularea deciziei ilegale; nu fac alte cereri, nu ma intereseaza masa credala !-
A-ti putea incerca o repunere a cauzei pe rol sustinand cele aratate mai sus, insa nu mai sunteti in termen pentru inscrierea la masa credala in procedura de faliment.-nu ma intereseaza inscrierea la masa credala; firma nu e in faliment, ci in reorganizare judiciara -


Multumesc de opinie. Astept in continuare si alte opinii, cu multumiri anticipate !
Atunci faceti cerere de repunere a cauzei pe rol si daca va respinge cererea de repunere pe rol atacati incheierea cu recurs.
Dar s-ar putea ca instanta sa va puna in vedere sa va justificati interesul in continuarea procesului, (sper ca nu se refera la reangajare)

Alte discuții în legătură

Invocarea art 243 alin 5 cod procedura civila georgedr72 georgedr72 Intr un proces de contestare a unei decizii de concediere - nu a fost specificata instanata si termenul de atac, nu a fost transmisa angajatului sub nicio ... (vezi toată discuția)
Lipsa deciziei de concediere netavocat netavocat Buna ziua, Am fost concediat in mod abuziv cu art.55, litera(b) -acordul partilor-.Societatea trebuia sa-mi achite drepturile salariale de la angajare si pana ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva, restrangere activitate. BogdanMD BogdanMD Buna ziua, societatea la care lucrez, restaurant, a decis sa concedieze tot personalul de servire si din bucatarie mai putin paznicul de noapte. Motivul ... (vezi toată discuția)