Procesul va continua de unde a ramas, dar tinand seama de cele dispuse de catre instanta de control judiciar.Este posibil sa fie continuat de alt complet si asa ar fi normal, din moment ce primul complet s-a pronuntat cu o solutie in cauza, chiar daca a fost vorba doar despre o suspendare. Daca judeca acelasi complet, puteti pune in discutie acest aspect - ar fi vorba de o propunere de recuzare -
Multumesc de raspunsuri. Imi puteti spune pe ce aspecte ar trebui sa insist la urmatorul termen , va rog ? Mi am pregatit urmatorul text :
"" Onorata instanta,
Rog a se retine ca decizia de concediere , ca act juridic de dreptul muncii, prin care s-a procedat la încetarea raporturilor de munca dintre mine si si pârâtul-angajator nu mi-a fost niciodata comunicata.Or, potrivit prevederilor art. 75 din Codul muncii, decizia de concediere (ca act juridic de dreptul muncii) produce efecte de la data comunicarii ei salariatului.Decizia de concediere la care face referire art. 74 din Codul muncii trebuie să îmbrace forma scrisă ad validitatem. Cum concedierea s-a dispus cu nerespectarea procedurii prevazuta de lege, au devenit incidente prevederile art. 76 din Codul muncii, decizia de concediere fiind lovita de nulitatea absoluta.
Chiar daca n-as fi renuntat la anumite capete de cerere, cand exista mai multe astfel de cereri din care doar unele sunt in stare de a fi judecate iar pentru celelalte exista un motiv legal de suspendare solutia corecta consider ca este este aceea ca trebuie sa se disjunga cererile ce se pot judeca de cele care nu pot fi judecate, urmand ca suspendarea sa intervina numai acolo unde legea o impune si sa continue in cererile celelalte. Solutia contrara ar putea fi luata daca si numai daca cererile nu pot exista independent una de cealalta.
In continuare, tin sa aduc la cunostinta onoratei instante ca parata invoca - in alte procese deschise de colegii mei pentru aceleasi motiv- situatia dificila in care se afla, ignorand total situatia in care m a pus pe mine : imposibilitatea de a ma angaja, angajatorii cu care am avut intrevederi cerand ca si conditie de angajare – printe alte acte- si decizia de incetare contract de munca anterior , act pe care si parata l a solicitat, asa cum reiese din corespondenta ---- aici am un mail ul respectiv de la angajare.
Tin sa subliniez pe aceasta cale ca in situatia disperata in care ma aflam – nu ma puteam angaja- am trimis solicitari de comunicare a deciziei de concediere atat catre managerului paratei, cat si catre administratorul judiciar desemnat – am cele doua documente cu ok de fax la ele - , solicitari la care nu am primit nici un raspuns.
In lipsa unui raspuns de la cele doua entitati, din cauza situatiei familiale- cu 2 copii minori si sotie casnica- si a imposibilitatii de a ma angaja, dupa 8 zile am transmis o solicitare catre ITM prin care intrebam – printre altele- “Neavand Decizia, nu o pot contesta. Ce am de facut in acest caz ?” . Raspunsul ITM ului a fost , asa cum reiese din acest document pe care vi l inmanez – am mail ul catre ITM si raspunsul oficial al acestuia. Citez din raspunsul oficial al ITM ului:
Referitor la intrebarea nr 2, in conformitate cu prevederile art 75 din legea 53/2003, modificata si completata, decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului.
Per-a-contrario, daca decizia de concediere nu este comunicata salariatului, nu produce efecte fata de acesta.
In conformitate cu prevederile art 283 alin 1 lit c) din legea 53/2003, modificata si completata, cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate sau a despagubirilor catre salariat, precum si in cazul raspunderii patrimoniale a salariatilor fata de angajator.
Instanta competenta este tribunalul in a carui circumscriptie teritoriala se afla domiciliul sau resedinta reclamantului.
Prin acest raspuns, am considerat ca am epuizat toate caile legale de comunicare cu parata si institutiile abilitate, singura competenta ramasa fiind onorata instanta.
In incheiere, as dori sa aduc la cunostinta instantei faptul ca intr un caz IDENTIC 100% cu acesta ce se desfasoara avand ca reclamant colegul meu din Timisoara, parata incearca tergiversarea pricinii prin chemarea in garantie a ITM ului, in conditiile existentei unui raspuns IDENTIC al acestei institutii la solicitatrea colegului; consider aceste incercari de tergiversare a acestor tipuri de cauze drept sicanari si dovezi de rea- credinta a paratei.""
Nu stiu daca e bine sa amintesc de existenta altor procese identice ale altor colegi, care nu au fost tergiversate 6 luni si care nu au fost suspendate; in acele procese, parata cheama in garantie a ITM ul, dupa schimburi de documente din care recunosc faptul ca deciziile nu sunt emise conform codului muncii (am si scan uri dupa acele documente). Ar fi ok sa prezint si acele documente ?
PS: Parata nu mai este reprezentata in acest moment de casa de avocatura - aceeasi cu casa de insolventa- din cauza neplatiii onorariilor... Se pare ca a invocat si in aceasta speta insolventa :) .
PPS: Este legal ca ITM ul sa inregistreze o decizie de concediere fara semnatura salariatului sau a confirmarii de primire a acesteea ?