Buna!
Sunt educatoare, si mamica. Am náscut in2009 14 aprilie, si urmeaza sa nasc a doua fetita in 7 aprilie. 2011. Intrebarea mea este, ca pot sa-mi iau cele 126 de zile de concediu de maternitate, dupa ce nasc al doilea copil?asa as primi nu numai 600 de lei, cit primesc ca indemnizatie, ci putin mai mult.
De asemenea o alta intrebare este acela, ca eu am terminat facultatea de psihologie, dar dupa lege in timpul concediului, cand cartea de munca este suspendata, s-a schimbat legea, si as fi putut fi incadrata ca profesor, nu asa cum sunt, institutor, dar eram in concediu de cresterea copilului.
Deci intrebarea este daca salariul ramine acelasi, sau ma incadreaza ca profesor?
Multumesc anticipat pentru raspuns,
Cu stima, Kónya Emõke
Daca iti iei cele 126 de zile dupa nasterea copilului(insa nu stiu daca ai dreptul la acest concediu), oricum nu schimba cu nimic cuantumul indemnizatiei, deoarece la calcul se tine cont de venitul ultimelor 12 luni ANTERIOARE nasterii copilului, cand tu erai in maternitate cu primul, deci, mai mult ca sigur , vei avea indemnizatia de 600 ron.
Cat despre incadrare, s-ar schimba ceva daca, ti-ar fi reluat contractul de munca si abia apoi ai intra in maternitate, ceea ce oricum nu ar schimba nimic, venitul pe ultimele 12 luni anterioare nasterii celui de-al doilea copil fiind acelasi(indemnizatia pentru primul).
Stiu ca este si o baza legala pentru ce ti-am spus eu, poate cineva de specialitate iti va indica acest lucru.Stiu ca esti dezamagita, poate sa gresesc eu.....dar mai nou, nimic nu este in favoarea contribuabililor.Sanatate bebeilor!;)
Indemnizatie copil
Byanka30
Buna seara,lucrez int-un salon de foarte mult timp in martie am ramas insarcinata,in aprilie mi-au facut acte pot benefica de indemnizatie ? Va multumesc! (vezi toată discuția)