avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Indemnizatie copil

Buna seara,lucrez int-un salon de foarte mult timp in martie am ramas insarcinata,in aprilie mi-au facut acte pot benefica de indemnizatie ? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
Byanka30, utilizator
Cel mai recent răspuns: Life & Business Support , Consultant resurse umane 11:36, 15 Octombrie 2018
Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa aveti venituri impozabile 12 luni in ultimele 24 luni, si daca aveti contract (asta inteleg prin acte, pana acum ati lucrat fara contract) din aprilie, la data nasterii veti avea 8 luni cu venituri, deci nu veti beneficia.
Nu intra medicalul in calcul 8 luni + cele 126 de zile de prenatal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intra si indemnizatia de maternitate in calcul ...

Pentru luna nașterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizația de maternitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Atunci ma incadrez sa iau indemnizatia? Eu la sf luni noiembrie nasc si cu cele 126 de zile as face 12 luni ,beneficiez de indemnizatie? Va multumesc!
se ia in calcul perioada aprilie-noiembrie (luna nasterii copilului) si nu aveti 12 luni, sunt 8 luni.
Indemnizatia din concediu medical se ia in calcul pana la data nasterii copilului. Din cele 126 zile, sunteti obligata ca cel putin 42 zile sa le luati dupa nastere, iar la indemnizatia de crestere copil se iau in calcul veniturile anterior nasterii, dupa nastere nu se mai iau in calcul, deci nu calculati bine daca luati in calcul toate cele 126 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei de maternitate Dan Ioana Dan Ioana Buna ziua! Ma numesc Ioana si as dori sa stiu daca in cazul meu voi primi sau nu indemnizatia de maternitate. Eu am contract de munca din data de 1 feb 2009 ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa intru in concediu de maternitate de 126 zile? yuby yuby Buna ziua , Fiti draguri am si eu o intrebare referitoare la cazul meu . Sunt insarcinata am inceput serviciul in luna ianuarie 2012, 12 ianuarie dupa 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ghiuli ghiuli buna seara! as avea si eu o intrebare daca am 6 luni de munca si acum am ramas insarcinata voi beneficia de indemnizatie ? sau trebuie sa am 12 luni lucrate ... (vezi toată discuția)