avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit E profit discountul la plata facturilor anticipat?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

E profit discountul la plata facturilor anticipat?

Buna ziua!
In cazul platii in avans a unor facturi am primit tichete cadou pentru care am semnat un proces vebal de predare primire in care suma respectiva in tichete este denumita discount. In aceasta situatie trebuie inregistrate in evidenta contabila? (nu am primit nici o factura, nici macar pe zero). In plus trebuie sa achit ceva catre stat 9impozit, TVA) aferent sumei in tichete cadou?
Va multumim
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 13:32, 21 Februarie 2011
Bineinteles ca trebuie inregistrate in contabilitate, fiind discount in ct de venit din reduceri. Daca firma are profit (incluzind inregistrarea tichetelor), platiti impozit profit.
Tva aferent acestor tichete nici nu deduceti, nici nu colectati.
chiar daca nu avem factura pentru ele?
Buna ziua.
In primul rand nu stiu daca faptul ca ati primit tichete cadou in loc de o factura de discount este legal sau nu.
Firma care v-a dat aceste tichete cadou, probabil a inregistrat valoarea lor pe cheltuieli. Ca urmare dvs ar trebui sa le inregistrati pe venituri (profit=venituri-cheltuieli). O sa platiti impozit de 16% cand se face calculul profitului impozabil la sfirsitul trimestrului. Nu trebuie sa platiti TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou bonus georgi24ro georgi24ro am incheiat cu o societate un contract furnizare tichete de masa. primesc bonus in tichete cadou 5% din valoarea tichetelor de masa. am incheiat pentru asta un ... (vezi toată discuția)
Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Discount pe factura furnizorului vioviod vioviod Am cumparat marfa de la furnizor in vederea revanzarii, dar pe aceeasi factura furnizorul mi-a acordat si discount. Factura arata asa: 1. creion 2 buc X 10 ... (vezi toată discuția)