Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sau daca se poate obtine dreptul de proprietate

tatal meu are un act de donatie pe unteren de aprox.2000mp intravilan autentificat din 1945 de la tatal sau pe care l-a pierdut iar apoi l-a regasit acum vreo 2ani la arhiva .Problema e ca in acest timp (60ani)l-a ocupat o matusa a tatei care nu are nici un act si nici nu l-a inregistrat la primarie dar nu vrea sa-l elibereze .am facut noi demersurile pt a-l inregistra in rolul nostru am obtinut si semnaturile de la alti doi vecini s-a inregistrat cererea la primarie dar dupa o luna ne-au chiemat sa ne spuna ca nu se mai poate pt ca vecinii si-au retras semnaturile mentionez ca am atasat la cerere si copie dupa actul de donatie ,ce se mai poate face.......va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adina-Bianca Popea , Avocat 17:53, 20 Februarie 2011
imi puteti spune cam cate sanse sunt adica se merita ori nu va multumesc
In cadrul actiunii in revendicare, trebuie sa faceti dovada si ca bunicul era proprietar si de unde a dobandit acesta terenul, daca nu aveti acte trebuie sa cautati martori care stiu istoria terenului.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat, e o speta care necesita cunostinte de specialitate.
Avocatul va poate spune daca aveti sau nu castig de cauza, daca merita puteti aprecia D-voastra.
În transmiterea succesivă a proprietăţii la diferite persoane, fără titlu - aşa numite probatio diabolica este greu şi chiar imposibil de făcut de a se dovedi că toţi au fost proprietari; principiul relativităţii actelor juridice este acela că produc efecte numai între părţile ce le-au încheiat, succesorii lor universali sau cu titlu universal (art. 973 Cod civil) şi deci nu sunt opozabile terţilor; asa fiind matusa va putea sa nu recunoască opozabilitatea înscrisului constatator al actului translativ de proprietate si sa va opuna uzucapiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea ternului de catre o alta persoana care nu este proprieta Julieta-1943 Julieta-1943 Detin in proprietate un teren intravilan de 2500 mp.Pentru acest teren am titlu de proprietate.Pentru acelasi teren,o matusa are adeverinta de punere in ... (vezi toată discuția)
Pot face o sesizare impotriva unui complet de judecata ? poll1 poll1 Buna seara, am un teren care face parte dintr-un lot de 5000mp....care are un drum lipit de un alt teren .Proprietarul acelui teren a incheiat cu noi , la un ... (vezi toată discuția)
Contestare localizare pamant intabulat de vecin care nu are pamant intabulat IVS IVS Detin o suprafata de teren intravilan intabulat in 2005 in baza unui certificat de mostenitor dupa mama mea. Acum doresc sa vand acest pamant dar un vecin ... (vezi toată discuția)