avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Contestare localizare pamant intabulat de vecin care ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Contestare localizare pamant intabulat de vecin care nu are pamant intabulat

Detin o suprafata de teren intravilan intabulat in 2005 in baza unui certificat de mostenitor dupa mama mea. Acum doresc sa vand acest pamant dar un vecin sustine ca pamantul meu este suprapus peste a lui. Vecinul nu are pamantul intabulat, are un certificat de mostenitor de la tatal lui, dar nici pe tatal lui pamantul nu a fost intabulat, sustine ca are titlu de prorietate. La intabularea pamantului meu in 2005 nu s-au descoperit nereguli, nu s-au descoperit nereguli nici acum cand am angajat un topograf sa remasoare/verifice suprafata, dar vecinul sustine in continuare ca ma va da in judecata. Din cauza aceasta clientul care a dorit sa cumpere pamantul de la mine a renuntat la tranzactie. Eu avand actul de punere in posesie, pamantul fiind intabulat poate vecinul sa conteste corecta amplasare a suprafetei de pamant? Poate sa ma dea in judecata?
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
IVS, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 19:42, 19 Iunie 2015
In primul rand, daca vecinul nu are intabulat pamantul de unde stie el ca exista o suprapunere? ca sa va de-a in judecata tb el sa isi angajeze un topograf sa isi faca intabulare si abia atunci se poate discuta despre suprapuneri! nu stiu din ce judet sunteti, (in partea de sud a tarii cadastrul e mai nou) dar va sfatuiesc sa ii solicitati topografului angajat de dumneavoastra si o identificare in cadastru vechi (repet, daca exista)!
Și eu pot să spun că aveți (sau nu) cadastrul greșit. Asta înseamnă să o luați de bună?Atâta vreme cât sunt stabilite punctele topografice, lăsați vecinul să vorbească. Când își va face el intabularea măsurătoarea va porni de la pctele stabilite deja pe latura comună cu d-voastră.Pe de altă parte, există 2 principii de bază ale cadastrului- principiul opozabilității și al priorității înscrierilor.adică a rangului înscrierilor Prin urmare, stați liniștit. În caz că vă dă în judecată , ceeace este f. posibil se va face o acțiune în revendicare și grănițuire și se va stabili linia de hotar. Mai încolo, scrie-n carte !!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire cultura de pe un teren Marian38 Marian38 Buna ziua Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste aspecte Am un teren arendat cutivat cu lucerna iar vecinul acestui teren a realizat recent cadastrul pe ... (vezi toată discuția)
In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)