avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca

am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe rca-ul lui...dar bcr-ul m-a bagat in cercetare si trebuie sa stau 3 luni de zile pana am un raspuns de la ei...mentionez ca am si polita casco tot la bcr de 4 ani...ce se poate face?daca pot sa fac ceva....
Cel mai recent răspuns: BOBY25 , utilizator 18:40, 21 Martie 2011
depune la sediul lor o invitatie la conciliere (art.720 indice1 cod de procedura civila)in care le explici ca nu exista un motiv legal pentru care sa nu-ti proceseze dosarul si ca prin neprocesarea lui iti aduc prejudicii materiale motiv pentru care ii vei actiona in judecata. S-ar putea sa se inmoaie si sigur isi vor reconsidera pozitia. Ceea ce este cel mai important incearca sa nu-ti mai reinoiesti polita la ei.
am incercat sa intru in audienta la d-nul sorin nicola directorul societatii(cu inspectorul de dauna nici nu pot lua legatura,mi-a trimis si ata) dar mi-au trimis o instiintare prin posta ca dosarul inca se cerceteaza ...problema este ca muncesc cu masina asta ,nu pot sa stau 3 luni..ar dura mult pana m-ar chema la conciliere sau cum se procedeaza?
Nu asteptati nicio chemare de la ei.Convocati dv. la conciliere in 3 zile, si solicitati solutionarea imediata a dosarului de dauna RCA , alternativa fiind promisiunea anularea politei RCA sau deschideti dosarul de dauna pe polita CASCO. Cu ocazia concilierii, anuntati intentia ferma de a solicita daune suplimentare pentru intarzieri nejustificate privind plata daunei RCA.
am vorbit cu cei de la bcr(mai bine zis cu cei de la receptie,mi-au zis ca acelasi raspuns o sa-l am si de la sefii lor) si mi-au spus sa astept rezultatul de la expertiza, ca poate sa ma bage in cercetare si pe casco...si termenul este nelimitat de cercetare...mi-au raspuns ca inca nu au rezultatul de la expertiza ...
Intrebarea mea este...daca nu ma despagubesc pe rca-ul vinovatului, pe polita mea casco(tot la bcr) se poate rezolva...sau este acelasi lucru?
trebuie sa ma adresez mai intai csa-ului si pe urma sa-i chem la conciliere sau se poate sa-i chem direct la conciliere?

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Dosar casco - intarziere abuziva a platii Partizan08 Partizan08 Buna ziua, am un dosar casco deschis la o societate de asigurari. Dupa ce am depus toate documentele solicitate, inclusiv devizul de la service am primit o ... (vezi toată discuția)
Stabilirea valorii epavei (casco) ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua, Intr-un accident ce a rezultat cu avarierea autoturismului la pragul de dauna totala (asiguratorul CASCO considera dauna totala in ... (vezi toată discuția)